Civelek; “Sağlığa Yapılan Yatırım İnsana Yapılan Yatırımdır”

0
68

Kendisi de tıp doktoru olan İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, 14 Mart Tıp Bayramını yayınladığı yazılı bir mesajla kutladı.

Sağlık hizmetlerinin standardının toplumların gelişmişlik düzeyini de belirlediğini ifade eden Başkan Civelek; “Toplumsal kalkınma ve refah düzeyiyle insan ve toplum sağlığı arasında doğrudan bir ilişki vardır. Böyle bir ilişkide sağlık her zaman belirleyici bir faktördür. Sağlık hizmetlerinin standardı toplumların gelişmişlik düzeyini de belirler. Sağlıklı bir insan yaşamın her alanında daha üretken ve daha mutlu yaşar. Tıp eğitiminden başlamak üzere sağlık sektöründeki her türlü yatırım doğrudan insana yapılan yatırımdır. Sağlıkla ilgili yatırımlar her zaman öncelikli olmalı ve yeteri kadar kaynak ayrılmalıdır” dedi.

Sağlıklı yaşama hakkının evrensel bir insan hakkı olduğunu da vurgulayan Belediye Başkanı Civelek; “Her vatandaşa eşit standartlarda ve kolay erişilebilir sağlık hizmeti vermek suretiyle sağlık sorunu çözülmelidir. Ülkemiz, ulusal sağlık politikasıyla, bizim için yaşamsal önemde olan bu sorunu çözebilecek güçtedir. Türkiye’deki tıp eğitiminin düzeyi, doktorlarımızın ve bütün sağlık emekçilerimizin bilgisi, birikimi, insanî ve toplumsal duyarlılığı en değerli kaynağımızdır, en büyük sermayemizdir. Önce insan için, halkımız için, ülkemiz için onurla ve özveriyle çalışan değerli meslektaşlarımın ve bütün sağlık emekçileri dostlarımın Tıp Bayramını içtenlikle kutlarım” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here