Civelek; “Onurlu ve Saygın Bir Türkiye için CHP’ye İhtiyaç Var!”

0
45

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe teşkilatında düzenlenen bayramlaşma programına ve ay sonu toplantısına katılan İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, onurlu ve saygın bir Türkiye Cumhuriyeti için CHP’ye ihtiyaç olduğunu söyledi.

CHP ilçe binasında, Kurban Bayramı’nın 3. günü bayramlaşma programı düzenlendi. Bayramlaşmaya, Hatay Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İl Başkanı Servet Mullaoğlu, İlçe Başkanı Süleyman Uyar, belde belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri ile partililer katıldı.

Bayramlaşmada yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin bugün çok önemli hayati bir dönemeçten geçtiğini belirterek, dünyada 1,5 milyar Müslüman’ı barındıran ülkeler içerisinde, sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin laik ve demokratik olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Civelek, bunun da emperyalist ülkelerin işine gelmediğini ifade etti.

Başkan Civelek; “Çünkü bugün komşu Müslüman ülkelerde bulunan petrol ve doğalgaz gibi yer altı zenginlikleri, dünya ekonomisine hâkim Amerika, Almanya, Fransa, İtalya gibi ülkelerin ilgisini çekmektedir. Bu, Müslüman ülkelerin demokratikleşmesi, ulusal zenginliklerine sahip çıkması onların işine gelmez” diye konuştu. Türkiye’nin en büyük sorununun enerji sorunu olduğunu belirten Belediye Başkanı Civelek, kullandığımız enerjinin tamamına yakınının dışarıdan ithal edildiğine dikkat çekti.

Toplumun fakir ve başka ülkelerin kölesi olmamasının tek yolunun; kendi ilacını, araç, endüstri aletlerini, kendi enerjisini kendisinin üretmesinden ve eğitimli olmasından geçtiğinin altını çizen Civelek; “Ancak bu şekilde bağımsızlığınızı kazanabilirsiniz. CHP’nin söylemi de zaten bu. Kendi ilacımızı, enerjimizi kendimiz üreteceğiz, dışarıya bağımlı olmayacağız. Uluslar arası toplumda eşit, onurlu ve saygın bir Türkiye Cumhuriyeti için Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyaç var” dedi.

Bayramlaşmada, Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu, İl Başkanı Servet Mullaoğlu, İlçe Başkanı Süleyman Uyar, eski milletvekilleri A.Aziz Yazar ve Haydar Demirtaş da birer konuşma yaptı. Bayramlaşmanın ardından, ay sonu toplantısı düzenlendi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here