Civelek Kentte Devam Eden Çalışmaları Yerinde İnceledi

0
108

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, belediye çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Civelek, inceleme gezisine asfalt aşamasına gelen yeni Feyezan köprüsü ile başladı. Feyezan kanalı üzerinde inşa edilen yeni betonarme köprünün uzun yıllar hizmet edeceğini belirten Başkan Civelek, Fen İşleri Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu’ndan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Belediye Başkanı Civelek, köprünün ardından, büyük bir hızla devam eden içme suyu şebeke borusu döşenme çalışmalarını takip etti. Başkan Civelek, döşenmekte olan ductil içme suyu şebeke borularının sağlığa zararlı hiçbir madde içermediğini ve 100 yıl dayanıklı olduğunu belirtti. Çalışmalarla ilgili Su ve Kanal Müdürü Garip Sönmez’den bilgi alan Başkan Civelek; “Halkımız musluktan sürekli akan ve içilebilir suya kavuşacak. Gezinti yerlerinde halkımızın içebileceği çeşmeler de yapılacak. Ayrıca içme suyu şebekesi döşenen mahallelerde yangın hidrantları da monte ediliyor” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ve Mustafa Kemal Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nin yaptığı çalışma sonucunda, Yıldırımtepe Mahallesi’ndeki deprem yönetmeliğine uygun olmaması, üzerinde çatlaklar oluşması, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz etmesi nedeniyle yıkılan köprünün yerine yapılan yeni betonarme köprü yapımını da inceledi. Başkan Civelek, yeni köprünün asfalt çalışmasının ardından hizmete gireceğini söyledi. Mahalle sakinleriyle de sohbet eden Başkan Civelek, köprünün uzun yıllar hizmet verecek şekilde yapıldığını belirtti. Yıldırımtepe mahallesi sakinleri de Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’e çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Başkan Yardımcısı Safa Buran’ın da eşlik ettiği inceleme gezisi, çelik imalatları tamamlanarak, iç ve dış cephe ince işleri hızla süren nikah salonu ile devam etti. Sahil kenarında, çelik konstrüksiyon ve camdan oluşan nikah salonunu gezen Belediye Başkanı Civelek, hizmete girecek olan 600 kişi kapasiteli nikah salonunda çiftlerin mutlu günlerinde kokteyl de verebileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, nikah salonunda, Atatürk Anıtı arkasındaki yapım çalışması aralıksız devam eden iskele çalışmasını da izledi. Dileyen çiftlerin, iskelenin tamamlanmasıyla, sandal ile nikah salonuna gelebileceğini belirten Belediye Başkanı Civelek, çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti. Şahmerdan yardımıyla yapılan çalışmayı izleyen Belediye Başkanı Civelek, iskelenin, halkımızı denizle buluşturacağını söyledi. İskele yapım çalışmasında, şahmerdan yardımıyla 105 adet kazık borunun çakımı gerçekleştirildi. İskelenin, kazık boru içi, prekast, kiriş demirleri hazırlanıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here