Civelek; “Dört Yılda Çok Şey Yapıldı”

0
92

Başkan Civelek, Meclis Toplantısında Yapılan, Yapılmakta ve Yapılacak Olan Çalışmaları Değerlendirdi…

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere geçtiğimiz Cuma günü Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek başkanlığında toplandı. Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı.

Yaptığı konuşmasında, en düşük fiyata ihale edilen nostaljik iskelenin Atatürk Anıtı arkasında yapımının sürdüğünü anımsatan Belediye Başkanı Civelek; “Halkın dört gözle beklediği iskele yapılıyor. İskele denize köprüdür. İskenderun denizi unutmuş, ne denize girebiliyor, gençler be sandalla kürek çekebiliyor, ne de oltayla doğru dürüst balık tutabiliyor. İskeleyle halkımız balık tutabilecek. Sandalla kürek çekebilecek, tur gemileri de ilerde yolcu taşıyacak” dedi.

Çalışmalarda halkın parasının zayi olmamasına büyük bir hassasiyet gösterildiğini de belirten Belediye Başkanı Civelek, sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi. Şehir merkezinde, modern, giriş katı balık pazarı, üstü çok katlı otopark yapılacağını, bunun halkın balığa kolay ulaşmasını, esnafın da rahat satışını sağlayacağını belirten Başkan Civelek, gündeme gelen Peynirciler Pasajının da bir türlü konsensüse varılamadığını, görünümü güzelleştirmek için esnafla yeniden görüşüleceğini ifade etti.

İskenderun Belediyesi’nce eski Bit Pazarı yerinde yapılan kafeterya ve yeşil alan meydan düzenlemesini beğendiğini ifade eden Belediye Meclis Üyesi Ercüment Kimyon da, “Kentin o bölgesini nefes aldıracak niteliktedir” diye konuştu.

Gündeme gelmesi üzerine, Büyük Çarşı İşhanının kanayan bir yara olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Civelek, bu konuda bir çalışma içerisinde olunduğunu ifade etti.

İçme suyu şebeke döşeme çalışması nedeniyle asfaltın kazıldığını, bunun bir ameliyat olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Civelek, çalışmalar nedeniyle yerlerin kazılmasının verdiği sıkıntıdan halkın şikayet etmediğini belirterek, halka teşekkür etti. Başkan Civelek; “Halkımıza şükranlarımı sunuyorum, hiç şikayet etmiyor. Bu ameliyattır. Çukuru var, yağmurda çamur, sıcakta toz oluyor. Çok fazla şikayet olmuyor. Çünkü vatandaş özlemini çektiği suya kavuşacağı günü bekliyor. Halkımız elektrik kesildiğinde kesilmeyen, depoya, motopompa gerek kalmadan kendi basıncıyla çıkabilen, musluktan sürekli akan ve içilebilen suya kavuşacak. Çok uzun yıllar vatandaşın hizmetinde olacak” dedi.

İmar planının bittiğini üzerinde çalışma yapıldığını hatırlatan Başkan Civelek; “İmar planı kentin anayasasıdır. Yasa olunca namusudur. Ona çok hassasiyet gösteriyoruz. İmar planında hak ne ise o olacaktır. O da yakında meclise gelecek. Trafik ulaşım planında olduğu gibi, imar planında da mecliste brifing verecekler” şeklinde konuştu.

Gündemde bulunan, Çay Mahallesi sakinlerinin de itiraz ettiği madde üzerine konuşan Başkan Civelek, kentin dokusu bozulmadan, halkın meclisinde, halk adına halk yararına neyse onu yapmak gerektiğinin altını çizdi. Halkın malını en iyi şekilde değerlendirmek gerektiğini ifade ederek, gayrimenkullerin kira ihalesine çıkıldığını, bunun ancak yüzde 20’sinin kiralanabildiğini, stokların çürüdüğünü anımsatan Belediye Başkanı Civelek, teklif edilen ve alımı yapılmayan yerlerin kıymetlendiğine dikkat çekti.

Belediye Başkanı Civelek, gecekondu önleme bölgelerinde yapılacak olan konutlar için de gayrimenkul satışının gerekliliğini ifade etti. Başkan Civelek; “Elimizdeki paranın karşılığında elimizde projelerimiz fazlasıyla var. Numune mahallesindeki vatandaşımız mağdur olmasın istiyoruz. Gayrimenkullerden elde edilecek parayı sadece burada kullanacağız. Gayrimenkulleri hemen birden piyasaya çıkartmak doğru değil, fazla arz olunca fiyat düşer. Belirli aralıklarla yapılmalı. Proje yakında bitecek. Komisyon kuracağız. Kim hak sahibi belirlenecek. Bu, vatandaşı yerinden etmeden, kendi mahallesinde ev sahibi yaparak, gerçek kentsel dönüşüm. Halkın parasını tekrar mazlum halka değerlendirmektir” dedi.

Numune Mahallesinde daha önce açık dere gibi kanal olduğunu, vatandaşın evini su bastığını, drenaj kanalları yapılarak, bu sorunun giderildiğini, şimdi de heyelan bölgesindeki vatandaşlar için konutlar yapılacağını anımsatan Belediye Başkanı Civelek; “Bunlar sırayla yapılıyor. Dört yılda çok şey yapıldı” diye konuştu.

Siyaset değil, halka hizmet yapıldığının altını çizen Belediye Başkanı Civelek, gayrimenkul satışının meclis üyelerinden, gelen teklif üzerine tekrar gündeme getirildiğini anımsattı.

Belediye İmar Müdürü, gecekondu önleme bölgesiyle ilgili yapılan anket çalışmasında, 180 adet gecekondunun tehdit durumunda bulunduğunu, 260 adet konutun projesinin hazır olduğunu ifade etti.

Belediye Meclis toplantısında, Festival Yürütme Kurulunda görev yapmak üzere 7 adet meclis üyesinin seçimi yapıldı. Festival Yürütme Kurulu’nda görev yapmak üzere Belediye Meclis Üyeleri Mesut Yüksekbaş, Kemal Sonay, Ahmet Birsel Aktaş, Ali Çıtanak, Ömer Güray Yayla, Erdinç Çelebi, Mustafa Özen seçildi.

Belediye Meclisi, 5 Şubat 2013 Salı günü saat 14.00’da toplanmak üzere oturumunu kapatırken, gündem maddelerini ise şu şekilde karara bağladı:

G Ü N D E M :

  1. Belediyeye ait bazı gayrimenkullerin satışı ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi geri çekildi.
  2. Festival Yürütme Kurulunda görev yapmak üzere 7 adet meclis üyesinin seçilmesi ile ilgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü teklifi oyçokluğu ile kabul edildi.
  3. Cahit Orhan TÜTENGÜL Caddesi adının, Cavit Orhan TÜTENGİL olarak değiştirilmesi ile ilgili Bilgi İşlem Müdürlüğü teklifi oybirliği ile kabul edildi.
  4. Belediye Meclisinin 04.01.2013 tarih ve 5 nolu kararının yeniden görüşülerek iptal edilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ve ilave 10 adet itiraz ad okunarak oy çokluğu ile reddedildi.
  5. Aşkarbeyli Mıntıkası 2802 Nolu parselin kentsel dönüşüm alanı yapılması ile ilgili yazılı önergenin İmar Komisyonuna gönderilmesi oybirliğiyle kabul edildi.
  6. Gecekondu Önleme Bölgelerinde yapılacak olan konutların tespiti ve dağıtımını denetlemek üzere ihtisas komisyonunun seçilmesi ile ilgili yazılı önergenin İmar Komisyonuna gönderilmesi oybirliğiyle kabul edildi.
  7. Yolcu iskelesi yaptırılmak amacıyla onaylattırılan imar planı ve uygulama projesi kapsamında kullanma izni sözleşmesi imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü teklifi oybirliği ile kabul edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here