Cibaroğulları; “Bu Yiğit Kalemi Halkımız Unutmamıştır, Unutmayacaktır”

0
202

uğur mumcu4Eğitim İş Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Sinan Cibaroğulları; “Bu Yiğit Kalemi Halkımız Unutmamıştır, Unutmayacaktır”

Eğitim İş Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Sinan Cibaroğulları, araştırmacı yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin 24. yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı.

Uğur Mumcu’nun, mafya ve siyaset ilişkisine, teröre, yolsuzluğa, kökten dinci akımlara karşı, somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriyle hayatını derin yapıların ortaya çıkarılmasına adadığını ve bu nedenle de, bu yapıların ortaya çıkmasından endişelenenler tarafından katledildiğini savunan Cibaroğulları; “Emperyalizmin ve işbirlikçilerinin maskelerini düşüren Uğur Mumcu’nun, terör üzerine yaptığı araştırmalar, yazdığı makaleler neden katledildiğini çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Artık şu çok iyi anlaşılmıştır ki,  ister dinsel, ister etnik olsun her türlü terörün arkasında emperyalizm ve işbirlikçileri vardır. Bugün hala Uğur Mumcu’nun katledilmesinin üzerindeki sis perdesinin bilinçli olarak aralanmamasını bu çerçevede değerlendirmek gerekir. Günümüzde, Ortadoğu’nun ekonomik kaynaklarını kontrol etmeye yönelen emperyalizmin bu amacı gerçekleştirmek için Ortadoğu halklarını birbirine boğazlatması ve bölgeyi bir kan gölüne çevirmesi, Uğur Mumcu’yu haklı çıkarmıştır” dedi.

Uğur Mumcu’nun asla unutulmayacağının altını önemle çizen Cibaroğulları; “Bu yiğit kalemi halkımız unutmamıştır, unutmayacaktır. Uğur Mumcu’nun da dediği gibi “Bir kalem susar, yerini bir başkası alır. Bu kalemler tükenmez. Ne kelepçeler, ne demir kapılar, ne iddianameler ve ne de beş yıldan yirmi yıla uzanan hapis cezaları, bu kalemleri korkutamadı, bundan sonra da korkutamaz.

Eğitim-İş olarak Uğur Mumcu’nun ve diğer devrimci aydınlarımızın katillerinden elbet bir gün hesap sorulacağına yürekten inanıyor ve cinayetler, hukuksuzluklar karşısında suskun kalmayacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi. (Haber: Meral SADREDİN)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here