CHP’nin 93’cü Kuruluş Yılı

0
107

chp-kurulus-yildonumu1Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Teşkilatı, partilerinin kuruluşunun 93. yılını Anıt Alanına çelenk bırakarak kutladı.

CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk, gençlik kolları başkanı Cem Karpuz ve yönetimleri ile partililer ilk olarak anıt alanına çelenk bıraktılar.  Anıt alanında kısa bir konuşma yapan Yusuf Mansuroğlu, Atatürk ilkelerinden vazgeçmeden, cumhuriyetin değerlerini ilelebet korumaya devam edeceklerinin altını çizdi.

chp-kurulus-yildonumu2

Konuşmanın ardından Yusuf Mansuroğlu partilileri bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak tören son buldu.

chp-kurulus-yildonumu3

“Hedefimiz Cumhuriyet Rejimini Daha İleri Götürmektir”

CHP Hatay Milletvekili ve PM Üyesi Av. Mevlüt Dudu da yayınladığı bir mesajla partilerinin kuruluş yıldönümlerini kutladı. Vekil Dudu mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş mayasını oluşturan Cumhuriyet Halk Parti’mizin 93. yılı kutlu olsun. Atatürk’ün Cumhuriyet rejimi getirilirken söylediği gibi ‘Türkiye’de tüm gelişmeler Cumhuriyet’e göre olacaktır. Türkiye’de bugün olduğu gibi ileride de daha demokratik bir Cumhuriyet kurulacak ve bu Cumhuriyet hiçbir suretle Batı Cumhuriyet ilkelerinden farklı olmayacaktır.’

İşte bizim CHP olarak ana hedefimiz Cumhuriyet rejimini daha ileri ve demokratik laiklik çizgisine evrimleştirmektir. Her zamankinden daha fazla mücadele edeceğimiz bu süreçte OHAL KHK’ları üzerinden rejimi aşındırma çabalarına set çekeceğiz.”

chp-kurulus-yildonumu4

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here