CHP’li Topal; “İnsanlarımızın Umutlarını, Hayallerini Sömürüyorlar”

0
101

Referanduma günler kala çalışmalarını hızlandıran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, Antakya ve Altınözü ilçelerinde mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi.

Ziyaret ettiği mahallelerde ‘Hayır’ın nedenlerini anlatan Vekil Topal, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugüne kadar yaptığı bütün uyarıların haklı çıktığını hatırlatarak; “Bundan önce 2010 referandumunda evet derseniz ülkede bağımsız yargının altına dinamit konur demiştik. Anayasa değişiklikleri toplumsal mutabakat metinleridir, her canınız sıkıldığında değiştiremezsiniz dediğimizde karşımızda iktidarı Ak Partiyle paylaşan cemaat koro halinde bize saldırıyordu. Dün biz FETÖ dediğimizde bize saldıranlar o gün terör örgütü liderinin ‘İmkân olsa mezardakileri bile kaldırarak evet oyu kullandırmak lazım’ sözü ile coşuyorlardı.

Cemaat ve yetmez ama evet diyen yarı aydınların desteğiyle 12 Eylül 2010 referandumuyla yargıyı ele geçirenler 15 Temmuz’da millete o kara geceyi yaşattılar. Aldatıldık, kandırıldık masallarıyla şimdi bir kez daha milleti kandırmaya kalkıyorlar. 16 Nisan günü oylanacak değişiklikler 2010 referandumundan daha tehlikelidir. Herkes gibi bizde vatanımızı seviyoruz ama biz vatanımızın tapusunu tek bir adama verecek kadar akli melekelerimizi yitirmedik. İnsanlarımızın umutlarını, hayallerini sömürüyorlar” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz hafta sonu İskenderun’da gerçekleştirilen ve CHP’li Muharrem İnce’nin konuştuğu ‘Hayır’ Mitinginden de söz eden Milletvekili Topal; “İskenderun’da gerçekleştirilen hayır mitingi, örgütümüzün gücünü ve devletin yürüttüğü evet kampanyasına karşı, milletimizin öz gücünü dosta düşmana göstermiştir. İskenderun’da sokağa çıkan on binlerce hemşerimiz korku imparatorluğunun zincirlerinin 16 Nisan’da paramparça olacağını bütün Türkiye’ye ilan etmiştir” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here