CHP’li Topal; “Hatay Esnafına Teşvik Verilmeli”

0
97

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, önceki günkü Genel Kurul konuşmasında Hatay için teşvik istediğini açıkladı.

Yıllardır devam Suriye savaşıyla ekonomisi olumsuz yönde etkilenen Hatay’ın Zeytin Dalı Harekatıyla daha da zor koşullar altında kaldığını ifade eden Topal, 6 ilçede kamu alacaklarının ertelenmesi uygulamasını diğer ilçeler için de yapılmasını istedi. CHP’li Topal ayrıca sınıra yakın olan 6 ilçedeki esnaflara da ayrıca bir teşvik verilmesini talep etti.

Milletvekili Topal, genel kurulda; “Sayın Bakanım, Zeytin Dalı Harekâtı’nda özellikle en çok etkilenen illerin başında Hatay olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Özellikle Hatay’da sınıra yakın olan 6 ilçede Hükümet bütün kamu alacaklarını bir yıl erteledi. Biz bunu doğru buluyoruz, kesinlikle doğru bir karar teşekkür ediyoruz.

Ancak sadece 6 ilçe değil, diğer ilçelerde de maalesef esnaflarımız zor durumda, birçok kişi de SSK’sını ödeyemiyor, esnaf gerçekten zor durumda. Bu yüzden alınan aynı kararın 15 ilçede uygulanmasını talep ediyoruz. Ayrıca, sınıra yakın olan, başta Reyhanlı olmak üzere 6 ilçedeki esnaflara da ayrıca bir teşvik verilmesini talep ediyorum. Bunu da gerçekten bekliyoruz, Hatay halkı da bekliyor. Çok teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum” şeklinde bir konuşma yaparak 6 ilçe için teşvik talep etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here