CHP’li Mansuroğlu; “Memleketimizde İşler İyi Gitmiyor”

0
112

chp-aciklama9Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Memleketimizde İşler İyi Gitmiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, ilçe yönetimi ve bazı meclis üyelerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda gündeme ilişkin açılamalarda bulunan Mansuroğlu, geçtiğimiz gün Adana’da bir yurtta yaşanan elim olayın kendilerini derinden üzdüğünü kaydetti.

Bu üzücü olayın hükümetin cemaat yurtlarına bakışını göstermesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Mansuroğlu; “Denetimsiz ve hiçbir güvenlik standardına uymayan bu yurtlar, çağdaş ve laik bir eğitim anlayışının da son derece uzağında kurumlardır. Devlet eliyle ve kredi yurtlar kurumu tarafından yürütülmesi gereken öğrencilerimizin barınma konusu, bugün cemaatlerin eline terk edilmiştir. Yoksul ailelerimizin çocukları çaresizce gerici eğitim anlayışına mahkum edilmektedirler” dedi. Mansuroğlu, partilerinin yurtlarla ilgili sorunları gündeme taşıma amacıyla 1 Nisan 2016 günü verdiği araştırma önergesinin meclis gündemine dahi getirilmediğini de sözlerine ekledi.

chp-aciklama10

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının, kamu eliyle ve çağdaş, laik bir eğitim anlayışıyla yürütüleceğini ifade eden Mansuroğlu; “Çocuklarımızın cemaatlerin elinde istismar edilmelerinin, güvensiz koşullarda yaşamalarının mutlaka önüne geçilecektir” dedi.

AKP iktidarı döneminde rekor sayılara ulaşan iş kazaları ve işçi ölümlerinin, hükümetin emekten değil, kar hırsı ile hiçbir kural tanımayan sermayeden yana olan yaklaşımını bir kez daha gözler önüne serdiğini öne süren Mansuroğlu; “Memleketimizde işler iyi gitmiyor, tüm uyarılarımıza rağmen tamamen tek adam demokrasisine odaklanmış iktidarın yanlış politikaları sonucu komşularımızla ilişkilerimiz artık kopma noktasına gelmiş her gün ayrı bir ülkenin yetkilisi ve hükümet sözcüleri tarafından ikazlar, uyarılar ve tehditler alınmış, döviz tarihin rekorunu kırmış, kredilerin geri ödemesi durmuş, bankalar vatandaşın üzerine bir kabus gibi çökmüş, her gün ne acıdır ki iktidarın yanlış dış politikası yüzünden girdiğimiz Suriye topraklarından şehit haberleri geliyor. Analar ağlamasın diye bir zamanlar barış güvercinleri uçuranlar kutsal anaların gözyaşlarının müsebbibi oldular” diye konuştu.

chp-aciklama11

Yerel yönetimi de eleştiren Mansuroğlu; “Yerelde de durum çok farklı değil. İskenderun genel hizmetler açısından tarihin en kötü dönemini yaşıyor. Etrafınıza baktığınızda asıl görevi vatandaşın hayatını kolaylaştırmak olan belediyenin tamamen bundan uzaklaştığını göreceksiniz. Aksine birilerine sağlam kaldırımları söktürüp rant sağlamaktalar. Bunu biz söylemiyoruz. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, meclis tarafından kurulan yatırımları izleme komisyonunun AKP’li üyesi söylüyor. 57 yıldır bu kentte hiçbir şeyin yapılmadığını iddia edenlerin, gerçekte bu kente bir çivi dahi çakmadığını görüyoruz” derken, bundan önceki 5 yıllık CHP iktidarı döneminde kentte yapılanları belgeleriyle tek tek sıraladı.

Mansuroğlu, son olarak, 3 Aralık 2016 Cumartesi günü Genel Başkanları Kılıçdaroğlu’nun Adana’da yapacağı mitingden de söz ederek, Cumartesi günü saat 11.00’de parti önünden, Adana’daki mitinge araç kaldıracaklarını da duyurdu. (Haber: Helga Terbiyeli)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here