CHP’li Gençler ‘Anıt’ Önünde Reyhanlı Şehitlerini Andı

0
227

reyhanlı anma1CHP Hatay İl Gençlik Kolları, Reyhanlı İlçe Gençlik Kolları ile birlikte, 11 Mayıs Reyhanlı patlamasının yıldönümünde Reyhanlı Şehitler Anıtı önünde bir anma gerçekleştirerek anıta çiçeklerini sundu. Anma programına il ana kademe yöneticileri, Reyhanlı ilçe başkanı Ruşen Bağatur ve yönetimi katılım gösterdi.

Anma programında konuşan il gençlik kolları başkanı Ümit Kutlu, 11 Mayıs’ı ‘tarihi karanlık ellerin kardeşliğimize dokunmaya çalıştığı acı ve kara bir gün’ olarak nitelerken; “O gün anladık ki devletin şefkatli kolları halkını koruyamaz seviyeye gelmişti ve daha sonra yaşanan patlamalarda bunu daha açık bir şekilde gördük. Reyhanlı patlaması sanılanın aksine medeniyetler şehri Hatay’ımız bu oyuna gelmemiş tüm halkımız sağduyulu bir şekilde birbirlerine daha kuvvetli kenetlenmiştir. Patlamayı gerçekleştiren karanlık elleri, sebebiyet verenleri arkasındaki güçleri bir kez daha lanetliyoruz. Hatay’ımız bir gök kuşağıdır bütün renklerin bütünleşmesiyle anlam bulur. Buradan Reyhanlı şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz ve umut ediyorum ki bir daha bu acı olaylar yaşanmasın” şeklinde konuştu.

Anma programında Reyhanlı gençlik kolları adına konuşan Reyhanlı gençlik kolları ilçe başkan yardımcısı Mahmut Cüneydioğlu da; “Bundan üç yıl önce aramızda bulunan 53 kardeşimizin şehit edilişinin üçüncü yıl dönümü nedeniyle bir arada bulunuyoruz. Acımızın büyüklüğü tartışılmayacak kadar büyük ve üzüntümüzde bir o kadar fazladır. Çünkü bu acıyı sadece 53 kişinin ailesi değil tüm Reyhanlı halkı ve tüm Türkiye aynı acıyı üç yıldır ruhunda hissediyor. Acıları acımız, üzüntüleri üzüntümüz olmuştur. Gönül isterdi ki bu acıyı hiç yaşamamış olalım. Reyhanlı halkı her zaman barıştan, kardeşlikten ve huzurdan yanadır.

reyhanlı anma2

Reyhanlıların bunu hak etmediği inancındayız. Zaman-zaman katledilen kardeşlerimizin ailelerine ziyarette bulunduğumuzda onların ruh hallerini gördüğümüzde, kardeşleri, babaları, çocukları bugün şehit edilmiş gibi ilk günün acısıyla aynı üzüntü içerisindeler. Katillerin bugüne kadar net olarak ortaya çıkarılmadığı, soruşturmaların sonuçlandırılmaması ülkemiz ve şehit aileleri için ayrı bir acı kaynağıdır. Bizde yetkililerden bu olayın üzerine ciddi bir şekilde gitmelerini istiyoruz. Reyhanlı halkı dik duruşundan zerre kadar taviz vermezken 11 Mayıs’ı asla unutmayacağız. Şehitlerimizi rahmetle anıyor ve bu terör eyleminde parmağı bulunan hainleri lanetliyoruz. Şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.

Topal; “Artık Vicdanınız da Siyasetiniz de Barış Desin

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal da, TBMM Genel Kurulu’nda, Reyhanlı’da yapılan katliamı anarak şunları söyledi:

“Bilindiği gibi 11 Mayıs 2013’te Reyhanlı’da düzenlenen bombalı saldırıda 52 yurttaşımız hayatını kaybetmiş, 146’sı ise yaralanmıştı. Bu saldırının arkasındaki güçler hala aydınlatılabilmiş değildir. Bu vesileyle buna benzer birçok bombalamada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerken; bu patlamayı gerçekleştiren, buna göz yuman, güvenlik açıklarını kapatmakta aciz kalan, söylemleri ve beyanatlarıyla ayrımcılığı ve mezhepçiliği körükleyen, bu fotoğrafın çekilmesine neden olan  herkesi bir kez daha şiddetle kınıyorum. Bu katliamların siyasi sorumlusunun önlem alamayan hükümet olduğunu, sorumluların er ya da geç bağımsız yargı karşısında hesabını mutlaka vereceğini belirtmek istiyorum. İflas etmiş dış politikanız ülkemizi kana bulamaya devam ediyor. Artık vicdanınız da siyasetiniz de barış desin, barış desin!”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here