CHP’li Dudu; “Suriye Krizinin Zararlarını Nasıl Kapatacaksınız?”

0
56

Suriye krizinin olumsuz sonuçlarının her geçen gün daha da vahim hale gelmesini dikkate alan CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, krizin zararlarının nasıl kapatılacağı konusunu TBMM’ye taşıdı.

Bu güne kadar, Suriye krizinin olumsuzlukları ile ilgili AKP Hükümetince hiçbir önlem alınmadığını öne süren Milletvekili Dudu, Maliye Bakanı’na “Suriye krizinin zararlarını nasıl kapatacaksınız?” sorusunu yöneltti.

Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “İskenderun’dan Suriye’ye 2012 yılında sıfır ihracat gerçekleşmiştir. Bunu İskenderun TSO’nun 2012 yılı faaliyet raporu söylüyor. Diğer yandan narenciye ürünlerinin de dallarda çürüdüğünü herkes görüyor. Bu durum üreticinin, taşımacının ve ihracatçının iflası demektir. Zaten Hatay’daki ekonomik veriler de bunu göstermektedir. Bu güne kadar tüm uyarılarımıza rağmen AKP Hükümeti hiçbir önlem almamıştır. Ben bölgenin bir vekili olarak konuyu sürekli gündemde tutuyorum. Ama AKP Hükümeti büyük bir vurdumduymazlık örneği sergiliyor” dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yönelik olarak verdiği soru önergesi ile konuyu bir kez daha TBMM’ye taşıyan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu önergesinde şu soruları sordu;

“1-Suriye ile sınır illerimizde; kredi ile TIR ve kamyon alanlar, kredi çekip yatırım yapan ya da yeni iş yeri açmış olan kişilerin maddi kayıplarının durumuyla ilgili olarak şimdiye kadar yapılmış olan bir çalışmanız mevcut mudur? 2-Suriye ile sınırı olan illerimizde; yaşanan kriz nedeniyle, bu illerde şimdiye kadar ortaya çıkan ekonomik kayıp miktarı ne kadardır? 3-Bu kayıp iller bazında ne kadar olmuştur? 4-Suriye krizinin ülkemize, dolaylı olarak getirdiği ekonomik yük ne kadardır? 5-Suriye krizinin ülkemize, direkt olarak getirdiği ekonomik yük ne kadardır? 6-Suriye ile sınır kapılarımızın kapatılması nedeniyle, geçiş yapılamayan, Güneyimizdeki Arap ülkelerine ihracat yapılamamasından dolayı yaşanan ekonomik kayıp ne kadardır? 7-Suriye krizi nedeniyle sınır illerinde yaşanan ekonomik kayıplarla büyük mağduriyet yaşayan tüccar, sanayici, çiftçi, köylü ve diğer bölge halkının kayıplarının karşılanması amacıyla acilen neler yapmayı planlıyorsunuz? 8-Suriye’den gelen sığınmacılara yönelik olarak yapılan tüm yardımlar dikkate alındığında, bölge halkının da acilen desteklenmesi gerektiği ortadadır. Bu konuyla ilgili olarak acilen neler yapmayı planlıyorsunuz?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here