CHP’li Belediye Meclis Üyeleri HATSU Çalışmaları Hakkında Bilgilendirildi

0
208

Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan HATSU Genel Müdürlüğü İskenderun Bölge Sorumlusu Filiz Upçin, Belediye Meclis üyelerini çalışmalar hakkında bilgilendirdi.

Büyükşehir Belediyesi İskenderun Hizmet binası konferans salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında; HATSU Genel Müdürlüğünün 15 ilçesinde uygulamaya geçirdiği Kuyu Suyu uygulaması hakkında ilgili kanun ve mevzuatlarla ilgili bilgi verildi.

HATSU Genel Müdürlüğü İskenderun Bölge Sorumlusu Filiz Upçin, ilimizin 6360 sayılı yasa ile Büyükşehir statüsüne girdiğini hatırlatarak; “Hatay Valiliği Yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığının 09/10/2014 tarih ve 14602 sayılı yazısı ile Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde 5686 sayılı Jeotermal kaynaklar ve Doğal Mineralli sular kanunu kapsamı dışında kalan tüm su temin hizmetlerinin 167 sayılı kanundaki ilke ve esaslar gözetilerek Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi uhdesine girmiştir.

Bu bağlamda HATSU Genel Müdürlüğünün 15 ilçede hayata geçirdiği şuan hali hazırdaki ücret tarifesi 2. Madde H ve J bentlerinde yer alan, ayrıca tarifeler yönetmeliğimizin 16. Maddesine istinaden KUSUB abonelik uygulaması başlatılmıştır. Buna göre ilgili abonelerimizde Kanalizasyon şebekesi var ise bahçe sulama veya sadece tarımsal sulamada kullanılıyorsa buna ilişkin herhangi bir abonelik işlemi yapılmayacaktır” diye konuştu.

Yapılan bilgilendirme toplantısının verimli olduğunu Meclis grubu adına ifade eden CHP Belediye Meclis grup Başkanvekili Ali Mutlu, vatandaşlarımızın yapılan uygulama konusunda sorunlar yaşadığını ancak edindikleri bilgiler doğrultusunda kamuoyunu daha iyi aydınlatacaklarını ifade ederek; “Bu konudaki talebimiz üzerine gereken hassasiyeti gösteren başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Doç. Dr. Lütfü Savaş olmak üzere Hatsu Genel Müdürümüz Sn. İkbal Polat ve İskenderun Bölge Sorumlumuz Sn. Filiz Upçin’e ve değerli personeline CHP Meclis grubumuz adına teşekkür ediyorum. Hedefimiz Hatay ilimizin her köşesine kaliteli hizmet ulaştırmaktır” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here