CHP’den Suriye’de Yaşananlara Tepki!

0
83

chp-katliama tepki1İlçe Başkanı Basus; “Bu Tür Olayları Nefretle Kınıyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Yönetimi ve Milletvekili Mevlüt Dudu, Hatay Milletvekili Adayları, ilçe binasında basın toplantısı düzenleyerek, geçtiğimiz günlerde Suriye’nin İştebrak köyünde yaşanan vahşete tepki gösterdi. Toplantıya ilçe yönetimi ve adayların yanı sıra Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan CHP İskenderun İlçe Başkanı Jorc Basus, Suriye’de insanlık tarihine yıllarca nefretle anılacak günlerin yaşandığını vurguladı. Suriye halkının zor durumda olduğunu kaydeden Basus; “Bu tür olayları nefretle kınıyoruz” dedi.

chp-katliama tepki2

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da, orada 4 yılı aşkındır bu tür dramların yaşandığını kaydederek; “CHP olarak başından beri bu duruma müdahil olduk. Orada siviller, insanlar katlediliyor. Bu olaylardan kurtulmak için ülkelerini terk eden bazı Suriyeliler de sefalet içerisinde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Ne yazık ki, AKP hükümeti bu olaylara olumsuz anlamda ciddi katkıları olmuştur. Bu katliamları yapanlara çanak tutanları esef ve nefretle kınıyorum” dedi.

Türk askerinin olayların içinde olduğu şeklindeki iddiaya da dikkati çeken Dudu; “Ümit ediyorum bu iddia doğru değildir ama eğer Türk Askeri de bu olayların içerisinde ise bu bir savaş suçudur” değerlendirmesinde bulundu.

chp-katliama tepki3

Yaşanan bu tür olayların insanlık dışı olduğunu kaydeden Milletvekili Adayı Riyad Kırmızıoğlu ise; “CHP olarak, savaşın sonlanması, barışın tesisi için öncü olacağımızı söylemiştik ve söylediğimizin de arkasındayız.  Bizler bu işi yapanların peşini bırakmayacağız” dedi.

Her zaman mağdurun yanında olacaklarını ifade eden Milletvekili Adayı Sonay Aykut ise; “Her damla kanın vebalini üzerinde taşıyan bu canileri kınıyorum. İnsanlık suçunda mağdurun yanında olacağız. Bu tür olaylara demokratik tepkilerle dur demeliyiz” diye konuştu.

Son olarak söz alan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da; “Üzüntülüyüz! Sırf etnik yapı ve mezheplerinden dolayı katledilmişlerdir. bu canileri ve bunları destekleyenleri kınıyorum” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here