CHP Milletvekilli Dr. Birol Ertem; “Karanlıkları Birlikte Aşacağız”

0
229

birol ertem3Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem de 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yaşadığımız dönemde 1 Mayıs’ın öneminin daha arttığını ifade eden Ertem; “Emekçi halkımızın üzerinde baskıların yoğunlaştığı, işçilerimizin, memurlarımızın, öğrenci ve emeklilerimizin demokratik gösteri yapma özgürlüklerinin ellerinden alındığı bugün, 1 Mayıs İşçi Bayramının öneminin daha da arttığı düşüncesindeyim. İşçilerimiz, batı dünyasında olduğu gibi tüm halk kitleleri ile birlikte bugünü bir bayram havasında kutlamak yerine zorbalığın her gün biraz daha artmakta olmasının kaygısı ile haklarına sahip çıkma mücadelesi vermek zorunda kalmaktadırlar. 

Konuşamayan, tepki gösteremeyen, haklarını isteyemeyen halkımızın bugün yaşama hakkı da elinden alınmış olup Kilis’te, Ankara’da, Bursa’da yapılan saldırılardan sonra insanlarımız sokağa bile çıkmaktan çekinmektedirler. Tam demokratik, özgürlükçü, laik hukuk devleti sözü vererek ve istikrar vaat ederek hükümet yetkisini halkımızdan alanlar bugün bunların yerine baskıcı, bağımlı, dine dayalı bir rant sistemini kurmuş, yönetmektedirler. Değerli işçi kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızım umutlarını yitirmeden Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarına güvenmelerini ve karanlıkları birlikte aşacağımıza olan inançlarını sürdürmelerini ve morallerini yüksek tutmalarını diliyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here