CHP Lideri Hatay Ziyareti Sırasında Vali Lekesiz’le de Görüştü…

0
94

“Arzumuz, Sorunlarından Arınmış, Eski Güzel Günlerine Kavuşmuş Bir Hatay”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bedava bahis sivil toplum örgütleri ile toplantıya katılmak üzere geldiği Hatay’da Vali Celalettin Lekesiz’i makamında ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı öncesi Vali Lekesiz’e ziyarette bulunan Kılıçdaroğlu, burada ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. Valilik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra makama geçen Kılıçdaroğlu’na Vali Lekesiz tarafından ilimizin tarihi geçmişine ışık tutan ve Valilik tarafından hazırlanan ‘Hatay Devleti’ kitabı verdi.
Suriye’de yaşanan sorunların Hatay’a etkileri yönünde değerlendirmelerde bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Hatay’ın kendine özgü özel koşulları olan bir il olduğunu ifade ederek; “Hatay kültürüyle, müziğiyle, mutfağıyla, gelenekleriyle, hoşgörüsüyle Türkiye’nin hemen-hemen en seçkin kentlerinden birisi. Barışı, yıllardır yaşatan bu kentin yine barış içerisinde yaşamasını hepimiz arzu ediyoruz. Huzursuzluk olmasın istiyoruz. Buraya geliş nedenimiz, ziyaretimiz, burada yaşanan bazı olumsuzluklar konusunda Sayın Valimizden bilgi almak. Bana sorsanız ‘nerede valilik yapmak zordur diye’ herhalde Hatay derim. Çünkü pek çok sorun var. Ama Sayın Valimiz büyük bir dirayetle sorunların üzerine gidecektir, çözmeye çalışacaktır, deneyimli bir valimizdir. Kendisi bölgede huzurun egemen olması için çaba harcayacaktır. Biz Hatay’ı kucaklamaya, sorunların yaşanmaması için sorumluluklarımız varsa onu üstlenmeye hazırız tabi. Hatay’da yıllardır süren barış, kardeşlik, inanç, kültür ve kimlik farklılıkları var ama barış içerisinde yaşıyorlar. Bu, çok güzel bir şey ve bütün dünyaya Hayat’ı örnek gösteriyor. Bu geleneğin, göreneğin bundan sonra da devam etmesini istiyoruz. Arzumuz, sorunlarından arınmış, eski güzel günlerine kavuşmuş bir Hatay. O Hatay’ı özleyeceğiz ama onu mutlaka el birliğiyle yaratacağız tekrar” diye konuştu.
Hatay’ı Validen ve sivil toplum örgütlerinden dinlemek için geldiklerini kaydeden Kılıçdaroğlu; “Sonuçta iki tarafı da dinlemek bir anlamda halkı dinlemek bizim görevimiz. Eğer bir politika oluşturacaksak, o politika oluştururken sağlıklı, tutarlı olması lazım. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Olası sorunlar en sağlıklı nasıl çözülebilir, var olan sorunlar nasıl giderilebilir… Önemli olan buradaki yurttaşlarımızın olaylara bakış tarzı, sorun nedir, nereden kaynaklanıyor, nasıl oluyor, nasıl çözülebilir, onların beklentileri nedir- Bizim bu konuda onları dinlemek ve politika oluşturmak, asıl amacımız bu” dedi.
Hatay’ı inançlar açısından bir demet çiçeğe benzeten Kılıçdaroğlu, bu anlamda ruhani liderleri de dinleyeceklerini belirterek; “Onlar, bu coğrafyada barışın öncüleridir aslında. Emek vermişlerdir, farklı inançlara sahip olmalarına karşın bir arada yaşamayı öğrenmişlerdir. Camisi, kilisesi, sinagogu bir arada olan bir kentimiz burası. Dolayısıyla onların da söz söylemeye hakları var, bizim onları dinleme gibi bir yükümlülüğümüz var onun için buluşacağız” şeklinde konuştu.
Hatay’da Suriye ile ilgili eylemlerin yasaklanmasını da değerlendiren CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu; “Yasaklarla bir olayı çözmek mümkün değil. Dolayısıyla burada eğer bir sivil toplum eylemi olacaksa, o sivil toplum eyleminin bölgeye, halka zarar mı, yarar mı getireceğinin iyi düşünülmesi lazım. Bu çerçevede kararı verecek olan buradaki yönetimdir. Yönetimi dinlemeden hangi gerekçeyle yasakladınız, hangi gerekçeyle özgür bıraktınız yorumlamak doğru değildir. O nedenle zaten Sayın Valimizi ziyaretimizin nedeni de bu. Sayın Valimiz, bölgede alınan kararları, gelişmeleri, belki medyaya yansımayan bazı konuları bize sunacaktır, biz de dinleyeceğiz” dedi.
Ziyarette Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Başkan yardımcıları Umut Oran, Nihat Matkap ile CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz, Mevlüt Dudu da eşlik etti.
Vali Lekesiz, görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekilere Valiliğin ikinci katında yer alan ve Hatay Millet Meclisi’ni temsilen meclis üyelerinin balmumu heykellerinin yer aldığı Hatay Devleti Müzesi’ni de gezdirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here