CHP İlçe Örgütü 95. Kuruluş Yıldönümlerini Kutladı

0
163

Mursaloğlu; “Devlet Kuran Partiye, Devleti Yeniden Kurtarmak Yakışır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Örgütü, partilerinin 95. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir tören düzenledi.

Atatürk Anıt Alanında bir araya gelen partililer Ata’nın manevi huzuruna çelenk sundu. CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve Yönetimi, Gençlik Kolları Başkanı Hurşit Mursaloğlu ve yönetimi, kadın kolları, il yöneticileri, İskenderun Belediye Başkan Aday Adayları Dr. Yılmaz Şahutoğlu ve Öztürk Çolak, önceki dönem belediye başkanı Dr. Yusuf Civelek ve partililerin katılımıyla gerçekleştirilen törende çelenk sunumunun ardından Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) bando takımı eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Hatay Büyükşehir Belediyesi bando takımı, törende İzmir Marşı ve Gençlik Marşı’nı da çaldı.

Buradaki törenin ardından CHP İskenderun İlçe Gençlik Kolları tarafından Vera Restoranda düzenlenen kahvaltıya geçildi.

Burada bir konuşma yapan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hurşit Mursaloğlu; “Cumhuriyet Halk Partisi, İçişleri Bakanlığına verilen basit bir dilekçe ile kurulmamıştır. Savaş meydanlarında akan kanlarla harmanlanarak, genç Türkiye Cumhuriyeti ile beraber var olmuştur. Mustafa Kemal’in liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği CHP kadrolarına emanet edilmiştir.

Bizler, Mustafa Kemal’in aydınlanmacı yolunda gitmek için ant içmiş cumhuriyetçiler olarak, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Unutulmamalıdır ki; Mustafa Kemal’in hedeflediği Türkiye’ye ulaşmak için CHP’ye ihtiyacımız vardır. Bugün burada gördüğünüz gibi CHP birdir, bütündür ve tüm kadroları ile belediyelere yeniden bayrağını dikmeye taliptir. Bu uğurda verilecek mücadelede gençlik kolları olarak hazırız!” şeklinde konuştu.

Konuşmasında partisinin yöneticilerine de seslenen Mursaloğlu; “Büyüklerimizden dikkat etmelerini istediğimiz önemli bir nokta vardır; CHP kısır koltuk tartışmalarına sıkıştırılacak kadar küçük bir yapılanma değildir. Devlet kuran partiye, devleti yeniden kurtarmak yakışır. Genele gitmenin en kısa yolu da yerelden geçer. Zorluklar bizi zafere götüren en önemli güçtür. Çünkü antiemperyalist, antikapitalisttir. Çünkü ruhunda Kuva-yi Milliye ruhunu taşır. Ve CHP’li her üye bilir ki; bu ülkenin kurtuluşunun mayasında, imkansızlığın inançla yok edilmesi vardır.

CHP’li gençler bu ailenin öz çocuklarıdır. Onlara üvey evlat muamelesi yapanlar ya menfaat peşinden koşan ucuz politikacılardır ya da yoldaşlık kavramını kendi siyasi ruhuna kazandıramamış olanlardır. Bizler, partimize bir oy daha fazla katmak için canla başla çalışacağımıza söz veriyoruz; fakat bizlerin rahat çalışması ancak partili büyüklerimizin desteği ile anlam kazanır” dedi.

Fethedemedikleri Tek Kale Cumhuriyet Halk Partisi!

Daha sonra söz alan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu da; “Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin sigortasıdır, çimentosudur, harcıdır. Bizim harcımızda 17/25 Aralık namussuzları yok. Bu partinin harcında devrimciler var, Mustafa Kemal Atatürk var, Fevzi Çakmak var, İsmet İnönüler var, Mahirler, Denizler var. Partimizin harcında demokrasi ve özgürlük var. 95 yıldır bir çınar gibi Türkiye’nin üzerinde gölge görevi yapıyor. Denge unsuru Cumhuriyet Halk Partisi… Bütün kaleleri fethettiler ama fethedemedikleri tek kale Cumhuriyet Halk Partisi” dedi.

Ülkenin çok zor bir durumda olduğunu ancak pembe bir tablo çizilmeye çalışıldığını kaydeden Mansuroğlu; “Türkiye’de her şey pembe, güllük gülistanlık, dolar rezervlerimiz en üst sınırda, bundan sonra doların hiç gereği yok, Türk parasıyla alışveriş yapacağız… Baştaki bunları söylüyor, herkes de inanıyor. Böyle bir zeminde siyaset yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Konuşmasında İskenderun Belediyesini de eleştiren Mansuroğlu; “Siyasi iktidarın bir de İskenderun uzantısı var. Çok başarılı bir belediye başkanımız var. Hiçbir şey yapmamaktan başka hiçbir şey yapmayan bir belediye başkanımız var. Dört buçuk yıldır bu memlekette kalıcı hiçbir hizmet bırakmayan, bir önceki belediye başkanımızın yaptıklarının yüzde birini yapamayan bir belediye yönetimi var. Belediyecilik sosyal demokratların işidir. Biraz geriye bakın Cumhuriyet Halk Partili sosyal demokrat belediye başkanlarının bu memlekete kazandırdığı tüm kazanımları teker-teker satıyorlar, peşkeş çekiyorlar yandaşlarına. Memleketi parsel-parsel satıyorlar.

4,5 yıl memleketimiz İskenderun kaybetti. Yaptıkları hiçbir hizmet yok. Yandaşlarının cebini doldurmaktan başka yaptıkları hiçbir şey yok. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin yaptıkları hizmetlere bakın işte İnönü Meydanı işte Primemall önü… Bunlar sosyal demokrat belediyelerin yaptıkları işlerden birkaçı. İskenderun tarihinde ilk defa bu kadar yatırım gördü Cumhuriyet Halk Partili belediye tarafından.

Biz büyük bir aileyiz. Bizler örgüt içerisinde, parti içerisinde aynı düşünmeyebiliriz, sevgi eksikliği, düşünce eksikliği olabilir ama biz büyük bir aileyiz. Bizim birbirimizi sevmekten, kucaklamaktan, birbirimize sevgi ve saygı göstermekten başka hiçbir çaremiz yok. Biz birbirimize sarılacağız ve bunun göstergesi olarak Mart ayında yapılacak İskenderun belediye seçimleri başlangıç olacak. Burada asılı olan Cumhuriyet Halk Partisi bayrakları İskenderun kentinde egemen olacak, iktidar olacak, bunun sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.

Kahvaltıyı düzenleyen gençlere teşekkür de eden Mansuroğlu, gençlere tavsiyelerde bulunarak; “Siyaseti iyi okuyun, hamilelere iyi yapın. Bir sonraki hamleyi tahmin edemeyen bir siyasetçinin başarılı olma şansı yoktur. Bugün yapacaklarınız ve yaptıklarınız sizin önünüze çıkacak. Bugün başarılı işlerin altına imza atarsanız sizleri ayakta alkışlayacak ve geleceğimiz olarak sizleri omzumuzda taşıyacağız” dedi.

Konuşmaların ardından hep birlikte üzerinde CHP ambleminin olduğu pasta kesildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here