CHP İl Başkanı Güzelmansur; “Demokrasi İçin Hayır’da Birleşelim”

0
82

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Hassa ilçesi Ardıçlı Mahallesinde referandum çalışmalarına devam etti. CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, yaptığı açıklamada; “Gerek sahada, gerekse de parti içerisinde bizler üzerimize düşeni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet yönetiminin önemine değinen ve Cumhuriyetimizi korumanın herkesin vatandaşlık görevi olduğunu vurgulayan Güzelmansur; “Oluşturduğumuz ekiplerle kapı-kapı gezerek ‘Hayır’da Hayır vardır diyoruz. Gerek sahada, gerekse de parti içerisinde bizler üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Mesele CHP, MHP, AK Parti meselesi değildir. Şu anda anayasa değişikliği teklifini sanki bir genel seçimmiş, partiler arasında bir tercih yapılıyormuş gibi ele almak yanlıştır.

Yapılmak istenen parlamenter sistemi ortadan kaldırarak ülkeyi ve insanların hak ve özgürlüklerini bir kişiye teslim etme girişimidir. Bu bir kişi dünyanın en demokrat insanı bile olsa, bu kadar yetki ve sorumsuzlukla yine bir diktatöre dönüşeceği açıktır…

Bir kişiye göre anayasa yapıp kalıcı hale getirirseniz felaket olur, Güçler ayrılığı ortadan kalkıyor işi açıkça söylemek gerekirse camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girecek. Bir kişi istediğini yapabilecek. Aynı zamanda cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, genelkurmay başkanı, meclis başkanı olacak. Bir kişiye bu kadar yük verilmez. İnanç açısından da, demokratik açıdan da doğru değil. Bizler Demokrasi için Hayır’da birleşelim diyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here