CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Hiç Kimse Alevileri Hedef Gösteremez!”

0
320

serkan-topal-11Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, Alevilerin hedef gösterilmelerine sert tepki gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde yaptığı konuşmada, hiç kimse ve hiçbir gücün Alevileri hedef gösteremeyeceğinin altını önemle çizen Milletvekili Topal, halkı düşmanlığa itmekle suçladığı şahıs hakkında, İktidar Yetkililerini ve Cumhuriyet Savcılarını TBMM kürsüsünden göreve davet etti. Milletvekili Topal, TBMM kürsüsünden yaptığı konuşma ile ilgili kısaca şu bilgileri verdi;

“Son zamanlarda Hatay, Adana, Mersin ve bilhassa Samandağ Alevilerini hedef göstererek, ırk, din, mezhep ayrımı yapan, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden tetikçi, meczup Fatih Tezcan hakkında İktidar Yetkililerini ve Cumhuriyet Savcılarını TBMM kürsüsünden göreve davet ettim. Gerekli işlemlerim yapılması için tutanak ve belgeleri Divan Başkanlığına teslim ettim. Hiç kimse ve hiçbir güç, vatanına, bayrağına, milletine bağlılığı kanıtlanmış olan Alevileri hedef gösteremez!!”

Konuşmasının ardından, gerekli işlemlerim yapılması için tutanak ve belgeleri Divan Başkanlığına teslim eden CHP’li Vekil Topal, iktidar milletvekilleriyle de görüşerek, çok hassas bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde herkesin haddini bilerek davranması gerektiğine vurgu yaptı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here