CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu Oldu

0
446

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Teşkilatı olağan kongresi geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi. Mevcut başkan Mehmet Güzelmansur’un yeniden aday olmadığı, tek listeyle gidilen seçimlerde İl Başkanlığına Servet Mullaoğlu seçildi.

Hatmek Salonunda gerçekleştirilen kongreye Milletvekilleri Birol Ertem, Mevlüt Dudu, Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, eski Milletvekili ve Bakanlar Nihat Matkap ile Fuat Çay, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ve eşi Meltem Güzelmansur, aday olan Servet Mullaoğlu ve eşi İlkem Mullaoğlu ile eski Milletvekili Hasan Akgöl, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları, yöneticileri, il delegeleri ile kalabalık bir partili grubu katıldı.

Kongrede Divan Başkanlığına Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ seçildi. Gökdağ, açılışta yaptığı konuşmasında, ülkenin Ak Parti iktidarı tarafından uçuruma sürüklenmekte olduğunu, tek kurtuluşun CHP’de olduğunu savundu ve tüm partilileri birlikte olmaya davet etti. CHP İl Kongresi’nde, daha sonra İl Yöneticisi Ali Mansuroğlu ile Menekşe Ünal, geçmiş döneme ait faaliyet raporu ile gelir gider bütçesi üzerine açıklamalarda bulundu.

Daha sonra Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Birol Ertem ve Serkan Topal, İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ile İl Başkan Adayı Servet Mullaoğlu birer konuşma yaptı.

CHP Hatay İl Kongresi’nde Kurultay Delegeliği ve İl Yönetim Kurulu üyeliği için çok sayıda kişi aday olmak istedi. Ortak yol olarak çarşaf liste ile seçimlere geçilmesi benimsendi. Buna rağmen, Servet Mullaoğlu ve ekibi İl Yönetim Kurulu listesi hazırladı. Tüzüğe göre çarşaf liste ile seçimlerin yapılması Genel Kurul tarafından kabul edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here