CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır; “Rejim Tek Adama Verilmek İsteniyor”

0
147

Geçtiğimiz hafta sonu ilimize gelelere çeşitli temaslarda bulunan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, mahalle muhtarlarıyla yaptığı istişare toplantısının ardından CHP Hatay İl Başkanlığını ziyaret etti.

Burada bir konuşma yapan Sındır, Hatay’ın son yıllarda Suriye’de yaşanan savaştan dolayı ekonomik yönden zor günler geçirdiğini hatırlatarak, 16 Nisan’da Hatay’dan çıkacak sonuca güvendiklerini kaydetti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1931 yılında reisicumhurken kendisine başbakan olması yönünde baskıların olduğu dönemde bir gazeteciye açıklama yaptığını anımsatan Sındır, şu bilgileri verdi:

“Atatürk, ‘eğer milletimiz bu konuda ısrarcı ve teamül bu yöndeyse bundan kaçınmam’ diyor. Dedikodu dolaşıyor etrafta ‘Mustafa Kemal Paşa hem reisicumhur hem de başbakanlık yapmak düşüncesinde’ diye. Atatürk bunu duyunca basının temsilcileriyle bir araya geliyor ve diyor ki ‘efendiler eğer milletimin teamülü benim başvekil olmam konusunda ısrarcıysa, bunu seve-seve yaparım. Bu durumda, reisicumhurluk görevini bırakmak durumundayım. Sizler böyle bir şeyi nasıl düşünebilir ve nasıl aklınıza getirebilirsiniz? Biz yıllardır bir şahsı idareden milletin egemenliğine bu ülkeyi ve bu milleti taşıdık’ diyor. Bu ülkenin 1923’te temelleri atılmış. Şimdi ise Türkiye Cumhuriyeti devletinin rejimi, tek adama verilmek isteniyor.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here