CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz; “Medya İşgal Altında”

0
127

Geçtiğimiz hafta sonu ilimize gelerek ‘Hayır Kampanyası’nı kapsamında ‘Hayır’ın nedenlerini ve önemini Hataylılara anlatan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcımız Öztürk Yılmaz, ‘İskenderun Hayır Diyor’ halk toplantısında İskenderunlularla buluştu.

Sarıseki Mahallesi’nde gerçekleştirilen halk toplantısına Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın yanı sıra, CHP Hatay Milletvekilleri Dr. Birol Ertem, Mevlüt Dudu, Serkan Topal, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP İskenderun İlçe Bakanı Yusuf Mansuroğlu, il ve ilçelerin yönetimleri, kadın kolları, gençlik kolları ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur; “Halkımızın evinde pişen aşı, cebinde çocuklarını geçindirecek parası yoksa Allah aşkına söyleyin kim ne yapsın başkanlığı? Referandum çalışmalarını sürdürürken, Hatay’ın en az yüzde 60-70 aralığı ile hayır diyeceğini buradan sizlere söylüyorum” diyerek iddialı konuştu.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Milletvekili Mevlüt Dudu, ‘Hayır’ın gerekçelerini sıralarken; “1923 yılında Saray’dan alınıp millete verilen egemenliği yeniden Saray’a vermeyeceğiz!” dedi.

Daha sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcımız Öztürk Yılmaz, medyanın kontrol ve işgal altında olduğunu savunarak, kimsenin buna ses çıkarmadığını, söylediklerinin de duyulmadığını öne sürdü.

Hayır diyenlerin terörle bağlantılı olduğu söylemlerine de yanıt veren Yılmaz; “Bu topraklarda bizi biz eden değer inancımızdır. Size soruyorum, bir devlet başkanının yanına Genel Kurmay Başkanını ve MİT Müsteşarını alıp, Kabe’ye gidip fotoğraf yayınlatması normal midir? Şahsen ben 2-3 defa Kabe’ye gitmiş birisiyim. Böyle şeyler olmaz. Bu dönemde şahit oluyoruz. Kampanyalar yapılıyor. Bakıyorsunuz diyorlar ki ‘Hayır diyenler PKK’cı, terör örgütüdür’, bunları duyuyorsunuz değil mi? Ya sizin ne alakanız var terör örgütüyle, bizim ne alakamız olur. Ama şunların olur; siz Oslo’da PKK’yla pazarlık yaparsanız sizin olur. Eğer siz Habur’a çadır mahkemeleri koyarsanız sizin olur. İmralı’ya gidip Apo’yla görüştürüp, Apo’nun mesajını alıp Diyarbakır’da okutup milleti alkışlattırırsanız, sizin olur. Bizim ne alakamız var PKK’yla? Biz bu vatanın evlatlarıyız. İyi gününde de yanındayız kötü gününde de yanındayız” dedi.

Gücün tek yerde olduğu ülkelerin çöktüğünü savunan Yılmaz; “Suriye’nin kaynakları, halkı, bütün varlığı yerle bir edildi. Hiçbir yerinde istikrar kalmadı. Nüfusun çoğunluğu dilenci haline geldi. Ülke paramparça oldu. Gücün tek yerde olduğu ülkeler çöküyor” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here