CHP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen; “Artık Yaşanmasın Böyle Facialar”

0
288

chp gençlik1CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen Soma İlçesinde meydana gelen maden ocağında gerçekleşen facia için basın açıklamasında bulundu.

Bu tür üzücü olayların haricinde kimsenin maden işçilerini hatırlamadığını kaydeden Yeşilmen; “En zor işi yaparlar. Kimse durup düşünmez, durup sormaz; ‘Ah kardeşim ne hallerdesin?’ diye. Bu günler hariç. Bir bu günlerde akıllara gelirler. İş işten geçtikten sonra. Sorumlusu bellidir. Kimse üstüne gitmez. Sadece ama sadece bir istatistik olarak kalırlar. Aileleri ise zor koşullarda sürdürdükleri yaşamlarına süper zor koşullarda devam ederler. Oysa günümüz sanayi ve teknoloji toplumuysa onların önemini kim inkar edebilir? Kim alıp eline çekici iner o madene ekmek parası için?

Oysa onlar her gün doğrulurlar yataklarından bir kaç lokma atıştırarak tutarlar madenin yolunu. Kim için? Ekmek parası için, ”helal” lokma için. Sessiz ve ağırbaşlı ama belki dudaklarında bir ıslık. En büyük hazinesi bu! Biz burada en ufak sıkıntımızı hayat şartlarına yükleyip şikayetçi olurken o toprağın altında hayat şartından bile söz edilemeyecek bir ortamda sürdürür mücadelesini.

Vur babam vur, çıkar babam çıkar… Ha gayret… Bir umut var demek ki içinde? Ama? Ama artık yok o umut. Bir patlama veya bir sızıntı… Her şey bitti. Sonra? Sonra yine aynı şeyler. Yine açgözlü patronlar, yalancı, sahtekar işadamları, bencil insanlar ve emekçi madenciler. Konu, karakterler aynı yer, zaman farklı. Nereye kadar sürecek bu? Şimdi rahmet dilemekle yetiniyoruz sadece.  Allah rahmet eylesin. Geride kalanlara sabır versin. Kocaman bir sabır ama artık yaşanmasın böyle facialar. Ucuz olmasın bu kadar insan hayatı!” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here