Cem Karpuz; “Üç Fidan’ımızın Yolunu Misyon Edindik”

0
181

CHP İskenderun İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz; “Üç Fidan’ımızın Yolunu Misyon Edindik

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Örgütü, parti binasın düzenledikleri törenle, ‘Üç Fidan’ı andı. 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için parti binasında bir köşe hazırlayan CHP’liler, Üç Fidan’ın resimlerinin bulunduğu köşeyi mumlar ve karanfillerle süsledi.

Anma töreninde ilk olarak konuşan CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk, Üç Fidan’ın isimlerini tek tek sayarken, her isimden sonra salonda bulunan gençler hep bir ağızdan ‘Burada’ diye bağırdı. Selçuk da daha sonra; “Gençler burada, Deniz, Yusuf ve Hüseyin burada” dedi.

Selçuk’un ardından söz alan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Vatan onu parsel parsel satanların değil, uğruna darağacına gidenlerindir. Onların tam demokratik, laik ve bağımsız bir ülkede yaşamaktan başka bir idealleri yoktu. Sarayda yaşama gibi bir arzuları yoktu. Sadece tam bağımsız bir ülkede yaşama gibi bir düşünceleri vardı ve bu düşünceleri yüzünden katledildiler. Ama onlar ölmediler. Güneşe gömüldüler. Bizi ısıtıyor bize yol gösteriyorlar. Mazlumların sesi, denizlerin dalgası, türkülerin sevdası, halkımızın kavgası oldular” şeklinde konuştu.

“Onlardan Aldığımız Bayrakla Devrim Mücadelesine Devam Ediyoruz”

Anma töreninde son olarak söz alan CHP İskenderun İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz da, Üç Fidan’ın yolunu kendilerine misyon edindiklerini vurgulayarak; “Tam Bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye için Samsun’dan Ankara’ya yürüyen, Kardeşlik için Hakkari’de Zap suyuna köprü yapan, emperyalizme direnerek işgalci ve emperyal ABD askerlerini denize döken Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı, yani üç fidanı darağacına gönderen faşist katliamı kınamak ve onların mücadelesini devam ettirmek için burada toplandık. Onlar ki, 68 kuşağının öğrenci liderleri olarak, ABD güdümlü sömürüye baş kaldırmış, halkımızın yoksulluğuna itiraz etmiş ve ülkemizin kırmızı çizgilerine sahip çıkmıştır. Tam 45. yıl önce onların katleden faşist zihniyet, onların hatırlanmasını engelleyememiş, o gün asılan devrimci liderler, ardından gelen nesillerin ilhamı olmuştur.

İşte biz CHP Gençliği, Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık karakterini, tıpkı Deniz Gezmiş ve arkadaşlarında olduğu gibi gençlik ateşiyle birleştirdik ve kendimize onların yolunu misyon edindik. Gözümüz yaşlı, yüreğimiz yasta olsa da bizler hınçla sıkılmış bir yumruk gibi ayaktayız. Bizde onlardan aldığımız bayrakla devrim mücadelesine devam ediyoruz. Bütün mücadele azmimiz ve adalet özlemimiz ile Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı ölümlerinin 45. yılında saygı ve özlemle anıyoruz. Özgürlük, eşitlik ve adalet mücadelesinde onların dik duruşlarını ve dirençlerini daima hatırlayacağız ve durmadan haykıracağız; ‘Kahrolsun Emperyalizm, Kahrolsun Faşizm, Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye!” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here