Canımız Yanıyor!

0
473

şehit osman budak1Cizre Şehitlerinden 24 Yaşındaki Polis Memuru Osman Budak ile 25 yaşındaki Polis Memuru Tayfun Doğan Memleketleri Osmaniye’de Son Yolculuklarına Uğurlandılar.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lı teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit düşen 11 polisten biri olan 24 yaşındaki Osman Budak, memleketi Osmaniye’de son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Budak, iki yıl önce görevine İskenderun’da başlamıştı. İskenderun Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğündeki görevinin ardından tayininin çıktığı Cizre’ye 3 gün önce giden ve yine aynı saldırıda şehit olan Tayfun Doğan’ın şahadet haberi de Osmaniye Dumlupınar Mahallesindeki baba ocağına ateş düşürdü.

Şehit polis memuru Osman Budak’ın cenazesi, Cumartesi günü önce memleketi Osmaniye’nin Düziçi ilçesine getirildi. Şehit Budak için Karacaoğlan Yeni Asri Mezarlık’ta cenaze töreni düzenlendi. Şehidin babası İsmet Budak ile annesi Zeynep Budak, 3 evladıyla beraber şehit oğullarını tören alanında bekledi.

şehit osman budak2

Feryatlar Yürek Dağladı

Gözyaşları dinmeyen anne Budak, feryatları ile yürek dağladı. Acılı anne, oğlunun ilk atama yeri olan Hatay’dan cenaze törenine gelen oğlunun eski komiserine, “Osman’ım sadece bir gün kaldı burada. Köpekler pusu kurmuş Osman’ıma. Bir evladım daha var, onu da göndereceğim” diyerek gözyaşı döktü.

Şehit oğlunun cenazesini beklerken güçlükle ayakta duran Şehit babası İsmet Budak da; “Cenabı Allah o hain PKK’lıları da Kahhar ismiyle perişan eylesin. Ağlayıp onları sevindirmeyeceğim. O şerefsizleri sevindirmeyeceğim. Vatan sağ olsun. İsterlerse de ben de giderim oğlumun yerine” dedi.

şehit osman budak3

ŞehitBudak’ın cenazesi tören alanına gelirken Şehit babası, oğlunun cenazesine Osmaniye Valisi Kerem Al ile omuz verdi. Şehit oğlunun tabutuna sarılıp gözyaşlarına boğulan Şehit babası İsmet Budak; “Osman’ın ses ver oğlum. Ses ver babana kuzum, kurban olduğum. Ağlayıp şerefsizleri güldürmeyeceğim oğlum” diye konuştu.

Şehidin annesi ve 3 kardeşi tabuta sarılarak gözyaşı döktüler. Şehidin cenazesi, Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul’un kıldırdığı cenaze namazının ardından meslektaşlarının omuzlarında gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Budak, Dereoba Mahallesi Alibozlu köyünde defnedildi.

Perşembe Günü Gitti, Cuma Günü Şehit Oldu

İki yıl önce İskenderun’da göreve başlayan ve bekâr olan Osman Budak’ın yakınları, şehidin Şırnak’a atanınca tayin izni alıp baba evine geldiğini belirterek; “Perşembe günü ailesinin elini öpüp Şırnak’a gitti, cuma günü de hainlerin saldırısında şehit oldu” dediler.

Şehit Tayfun Doğan, İskenderun’dan Cizre’ye Tayin Olmuş

şehit tayfun doğan1

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Tayfun Doğan’ın da baba ocağına ateş düştü. İskenderun Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğündeki görevinin ardından tayininin çıktığı Cizre’ye 3 gün önce giden ve saldırıda şehit olan Doğan’ın (25) şahadet haberi, Osmaniye Dumlupınar Mahallesi’nde yaşayan ailesine yetkililerce bildirildi. Oğlunun şahadet haberini alan anne Sıddıka Doğan gözyaşı döktü. Acılı anne, eve gelen yakınları tarafından sakinleştirildi.

şehit tayfun doğan2

Saldırıda üç şehit veren Osmaniye, şehit Osman Budak’ın ardından şehit polis memuru Tayfun Doğan’ı da son yolculuğuna uğurladı. Şehit polis memuru Tayfun Doğan da Cumartesi günü ikindi namazına müteakip Osmaniye Asri Mezarlıkta gözyaşları ve ağıtlarla birlikte toprağa verildi. Cenaze törenine, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı.

Şehit Polis Memuru Tayfun Doğan’ın cenazesi öğleden sonra Dumlupınar Mahallesi’ne getirildi. Şehit Doğan için Asri Mezarlıkta cenaze töreni düzenlendi. Şehidin babası Yusuf Doğan ile Şehit annesi Sıdıka Doğan 2 evladıyla beraber şehit oğullarını tören alanında beklediler. Şehit polis memuru Tayfun Doğan’ın cenazesi tören alanına gelirken nikâhlı eşi Ümran Doğan, feryadıyla yürek dağladı. Şehit oğlunun tabutu başına oğlu Uğur Ali Doğan ile gelen şehit babası Yusuf Doğan da feryadıyla yürek dağladı. Baba Doğan, eline aldığı oğlunun fotoğrafını defalarca öptü.

şehit tayfun doğan3

Kılınan cenaze namazının ardından Şehit Doğan, meslektaşlarının omuzlarında göz yaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Doğan’ın tabutu cenaze aracına götürülürken tabuta ellemeye çalışan şehit annesi Sıdıka Tayfun, baygınlık geçirdi. Şehit Tayfun, Asri Mezarlığı şehitliğinde defnedildi.

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine PKK’lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla gerçekleştirilen saldırıda, 11 polis memuru şehit olmuş, 3 sivil ile 75 polis memuru yaralanmıştı.

şehit tayfun doğan4

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here