Çanakkale Ruhu Yüreklerde Hissedildi!

0
63

büyükşehir-çanakkale1Başkan Savaş: “Bayrağımız ve Vatanımız İçin Birbirimize Sarılmalıyız”

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) tarafından düzenlenen “100. Yılında Son Siper Çanakkale” adlı tarihi ve müzikal gösteri izleyenlerin gönlünü fethetti.

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) İskenderun Mustafa Yazıcı Konservatuarında gerçekleştirilen ve Çanakkale Zaferini anlatan gösteriye HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Hatay MKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Milletvekili Aday Adayı Cengiz Başar, birçok belediye personelleri ve vatandaşlar katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehitler uğruna bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan müzikal gösteride duygu dolu anlar yaşandı. Şarkı ve görsel sunumlarla tarihi zaferin anlatıldığı gösteride gözleri dolan katılımcılar, gösteriyi ayakta alkışladı.

büyükşehir-çanakkale2

Tarihten Dersler Alınmalı

Program sonunda konuşma yapan Başkan Savaş, 18 Mart 1915’te Çanakkale’de bizlere bu değerli vatanı bırakan şehitlerimizi saygıyla anmak için bu tarihi gösteriyi düzenlendiğini söyledi. Tarihin sadece okunmasının değil, tarihten ders alınmasının önemli olduğunu belirten Başkan Savaş; “Çanakkale, Gelibolu, Sakarya, Dumlupınar hepsi bizim için bir destan. Orada yatan değerli büyüklerimiz ve şehitlerimiz cennet Vatanımızı bize bırakmak için kan döktüler. Bayrağımıza ve vatanımıza sahip çıkarak, birlik ve beraberlik içerisinde birbirimize sarılmalıyız. Bu tarihi zaferi anmak için yalnız bırakmayan bütün katılanlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Savaş program sonunda Çanakkale ruhunu yaşatan gösteri ekibini tebrik ederek, bir tarafında Türk Bayrağı ve diğer tarafında Hatay Cumhuriyeti Bayrağı’nın bulunduğu plaketi hediye etti. Gönülleri fetheden gösteri Onuncu Yıl Marşı’nın coşkulu bir şekilde okunmasıyla sona erdi.

büyükşehir-çanakkale3

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here