Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı

0
129

çanakkale törenleri1Günün Anlamına Uygun Bir Konuşma Yapan Piyade Binbaşı Tamer Çalışır, Şehitlere Söz Verdi;

“Çanakkale’den Sonsuza Dek Geçilemeyecek”

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla, tüm yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de törenler düzenlendi.

İlk tören İskenderun Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirildi. Aziz Şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan buradaki tören günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasıyla devam etti. Çanakkale Zaferi ile ilgili şiirlerin okunmasının ardından sahneye konulan oratoryo duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Belediye Kültür Sarayındaki törenin ardından Asri Mezarlığındaki Şehitlik’te anma töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Piyade Binbaşı Tamer Çalışır, Çanakkale Zaferi ile Türk topraklarının parçalanamayacağının tüm dünyaya duyurulduğunu belirtti.

çanakkale törenleri2

Bu zaferde Türk askerlerinin büyük fedakarlıklar sergilediğini ifade eden Çalışır, en alt kıdemden en üst kıdeme tüm askerin canla başla savaştığını kaydetti. Askeri deha Gazi Mustafa Kemal’in bu zaferle tarih sahnesine çıktığını aktaran Çalışır, Çanakkale Zaferi ile bu durumu tüm dünyaya ispat edildiğini dile getirdi.

Şehitlerden devir aldıkları nöbeti en iyi şekilde yerine getirdiklerini söylen Çalışır; “Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizlerdedir. Aziz şehitlerimize layık olmanın bilinci içerisinde dimdik vazifelerimizin başındayız. Şehitlerimize buradan söz veriyoruz. Çanakkale’den sonsuza dek geçilemeyecek, gök kubbeden ay yıldızlı bayrak inmeyecek, dünya var oldukça yurdumuzu korumaya devam edeceğiz. Şehitlerimizin varlığından güç alan bizler iç ve dış tüm düşmanlarımızı bertaraf ederek onları daima yükseklerde yaşatacağız” şeklinde konuştu.

çanakkale törenleri3

Konuşmaların ardından İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan şehitlerin anısına dua okudu. Daha sonra şehitlikteki mezarlıklara karanfiller bırakıldı.

Anma törenine İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun ilçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İskenderun Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat, İskenderun Belediye Başkan Vekili Bülent Özer, bazı siyasi parti temsilcileri, gaziler, askeri erkan ve şehit yakınları katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here