Camiler ve Din Görevlileri Haftasının Bu Yıl ki Ana Teması ‘Cami ve Hayat’

0
245

İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci, her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu yıl ki temasının ‘Cami ve Hayat’ olarak belirlendiğini hatırlatan Müftü Şekerci; “Her yıl 1-7 Ekim arası Camiler ve Din Görevlileri haftası olarak kutlanmaktadır. Bizde bu haftanın içerisine girmiş bulunmaktayız. Bu münasebetle ben sizlerin aracılığıyla camilerimizde görev yapan, Kur’an kurslarımızda özveri ile gayret gösteren cami görevlilerimize ve Kur’an kursu öğreticilerimize canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. Onların da haftalarını kutluyorum.

Diyanet İşleri Başkanlığımız camiler ve din görevlileri haftası ile ilgili işlenecek olan ana temayı ‘Cami ve Hayat’ olarak belirledi. ‘Hayat caminin içinde, Cami hayatın içinde’ anlayışıyla bir hafta boyunca gerek İskenderun’umuzda, gerek Türkiye’mizin çeşitli illerinde, ilçelerinde programlar icra edilecek. Camiyi hayatına taşıyamayan toplumlar, cami ile kopuk bir anlayış içerisinde varlığını sürdürmeye çalışan toplumlar, huzuru yakalayamayan, huzur ortamını oluşturamayan toplumlardır.

Ecdadımıza baktığımız zaman cami ile hayat iç-içedir. Hatta hayat aslında cami ile başlar. Ecdadımızın yapmış olduğu şehirlerin tamamında ana merkezde camilerimiz vardır. Camilerimizin etrafında da insanlarımızın ihtiyaç duyduğu bütün müştemilat alanları vardır. Bu noktadan hareketle ben son olarak bütün İskenderunlu hemşerilerime, kardeşlerime şöyle seslenmek istiyorum; Ne olursunuz camilerimizi yetim bırakmayın. Sadece cuma namazlarında değil, beş vakit olarak camilerimize namaz kılmaya ezanı Muhammedle her gün sizleri davet ediyor, ne olursunuz davete icabet edelim” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Camilerimiz Paylaşma ve Dayanışmanın Öğretildiği Kutsal Mekânlardır”

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da Camiler ve Din Görevliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada din görevlilerinin aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görevler üstlendiğini belirtti.

Camilerin öneminden de söz eden Belediye Başkanı Fatih Tosyalı; “Camilerimiz; insanı manevi huzura kavuşturmanın yanında, dini ve milli değerlerimizin, vatan ve aile sevgisinin, birlik ve beraberliğin, dostluk ve kardeşliğin, paylaşma ve dayanışmanın öğretildiği kutsal mekânlardır. Camilerimiz, buluşma, konuşma, kaynaşma, bütünleşme, sevinç ve kederlerimizi paylaşma ve manevi huzur mekânlarımızdır.

Camilerimiz, dinî ve millî değerlerimizin, edep ve ahlâkımızın öğretildiği bunun yanında en zarif bir şekilde örneklerinin sergilendiği birer eğitim merkezidir. Şehir merkezlerinden, köylerine kadar halkımıza hizmet eden, camilerimizi açık tutan, semanın her karışını ezan sesleriyle yankılandıran, vaaz ve hutbeleriyle topluma yön veren ve halkımızı birlik, berberlik ve kardeşliğe davet eden din görevlilerimiz, toplum hayatında önemli bir görev üstlenmişlerdir. Bu duygu ve düşüncelerimle Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyor, ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here