Çam; “Genel Sağlık Sigortası Primi Ödeme İmkanı Devam Ediyor”

0
284

sgk-ziyaret1İskenderun SGK Merkez Müdürü Bilgin Çam; “Genel Sağlık Sigortası Primi Ödeme İmkanı Devam Ediyor”

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İskenderun Merkez Müdürlüğünce, Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçları olan vatandaşların bilgilendirilmesi adına çalışmalar ve bilgilendirme ziyaretleri tüm hızıyla devam ediyor.

İskenderun SGK Merkez Müdürü Bilgin Çam, Merkez Müdür Yardımcısı Mustafa Zorlu ile birlikte bilgilendirme ziyaretleri kapsamında İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e bir ziyaret gerçekleştirdi. SGK Merkez Müdürü Bilgin Çam ayrıca, Arsuz Belediye Başkanlığını, Belen Belediye Başkanlığı ve Belen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Zeynep Öztürk’ü de ziyaret ederek bilgilendirmede bulundu. Gerçekleştirilen ziyaretlerde ayrıca vatandaşlara dağıtılmak üzere broşür bırakıldı.

sgk-ziyaret2

Merkez Müdürü Bilgin Çam, Genel Sağlık Sigortası borçları olan vatandaşlara yönelik olarak yaptığı açıklamada; “19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6736 sayılı kanunla Genel Sağlık Sigortası ile ilgili gelir testi yaptırmamış olan vatandaşlarımıza 02.01.2017 tarihine kadar gelir testine müracaat etme ve yeni belirlenecek gelir testi sonucuna göre Genel Sağlık Sigortası primi ödeme imkanı getirilmiş olup halen devam etmektedir.

sgk-ziyaret3

Genel Sağlık Sigortalıları 31.01.2017 tarihine kadar müracaat etmeleri halinde 30.06.2016 ve önceki dönemlere ait Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının gecikme cezası ve gecikme zamlarının silinerek borç aslını peşin veya 12 eşit taksitte ödeyebilecektir” şeklinde konuştu.

GSS sigortalıları için daha önce gelir testine müracaat etmeyenler için son tarih 02.01.2017 olurken, GSS için borç yapılandırma son başvuru tarihi 31.01.2017, GSS için peşin (ilk taksit ödeme süresi) son tarihi 28.02.2017 olarak hatırlatıldı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

sgk-ziyaret4

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here