Çakır; “Türkiye Cumhuriyetinin Adı Tartışılamaz, Siz Nasıl Tartışırsınız!”

0
61

temad açıklama7Akil İnsanların başbakana sunduğu raporu değerlendiren Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) İskenderun Şube Başkanı Kazım Çakır, onların sunduğu taleplere pek itibar etmediklerini söyledi. Başkan Çakır, bu taleplerin itibar görmesi halinde önümüzdeki süreçte çok daha kötü şeylerin bizleri beklediğini belirtti.

Dernek binasında, akil insanların başbakana sundukları talepleri hakkında görüşlerini aldığımız TEMAD İskenderun Şube Başkanı Çakır ilginç tespitlerde bulundu. Çakır; “Bir bölgenin akil insanlarının sunduğu ve o bölgeye hitap eden talepleri kabul etmek mümkün değildir. O talepleri kabul etmek Türkiye’yi yok saymaktır. Bize özgü olan ‘Ne mutlu Türküm diyene!” gibi cümlelerin kullanılmamasını istemek de kabul edilir değildir. Bizler cumhuriyetin temel değerleri ile varız. Türkiye Cumhuriyetinin adı tartışılamaz, siz nasıl tartışırsınız!” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Söz konusu taleplerin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Çakır; “Talepler arasında 36 bin insanımızı, çocuk, bebek ve kadınlarımızı hamile demeden katleden o terör örgütünün elebaşı olan caninin serbest bırakılmasını nasıl talep edersiniz. Gerçi Avrupa artık onlara da aktivist diyor. Bu cümlelerle bizleri yanıltmaya çalışıyorlar. Oysaki bizler teröristin ne olduğunu aktivistin de ne olduğunu iyi biliyoruz. Millet olarak, misakı milli sınırları içerisinde yaşayan etnik kimliği ne olursa olsun kardeşçe yaşamaktan vazgeçmeyeceğiz. Çünkü biz asil bir milletiz!” diye konuştu.

Ulusun Kabul Etmediği Talepleri Dayatamazsınız

Akil insanların birçoğunun KCK davasından yargılandığını da hatırlatan Çakır; “Onlarda kendi düşüncelerini bize empoze etmeye çalışıyorlar. İskenderun’a gelen akil insanları gördük. Onlar bizlere hiçbir şey sunamadılar bile. Çıkmışlar onay bulamayan ve gerçekleşmesi çok zor talepler sunuyorlar. Gezi parkının altında yatan da bu tezlerdir. Ulusun kabul etmediği ve bunun gibi talepleri de dayatırsanız, Gezi parkındaki gibi olaylar kaçınılmaz olacaktır. Zaten oluşturulan akil insanlar, ulusumuza hakaret gibidir. Bunlar akil de milletimiz akılsız mı sanki? Bunların sunduğu taleplere bizler itibar etmiyoruz, itibarda görmez diyoruz. Ola ki itibar görürse çok daha kötü şeyler bizi bekliyor olacaktır” dedi.

Son olarak Şırnak’ın Cizre ilçesindeki üniformalı kişilerin, kendilerini ve Türk toplumunu oldukça rahatsız ettiğinin de altını çizen Başkan Çakır; “Üniformalı kişiler ülkemizde eğitim yapıp, yol kesip kimlik kontrolü yaparken devletimiz nerede? Devlet bu konuda otoritesini kaybetmemelidir. Gezi parkındaki olaylarda göstericilerin üzerine polislerle, tazyikli su ve tomalarla gittiniz, peki üniformalı kişiler karşısında neden sessiz ve duyarsız kalındı? Duyarsız kalındığı sürece halkın size olan güvenini sarsarsınız. Bunlara sessiz kalırsanız, ülkemizde çok daha büyük patlamalara gebe kalırsınız!” şeklinde konuşarak hükümete göndermelerde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here