Büyükşehir Belediyesi Sahil Temizliğine Önem Veriyor

0
82

sahil temizlik7Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, şehrin sahip olduğu doğal ve turistik değerlerden bir tanesi olan 189 km’lik sahil şeridini, çevre ve insan sağlığını tehdit edebilecek atıklardan arındırmak için kapsamlı temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz 2 yılda deniz temizlik faaliyetleriyle tonlarca atığı deniz ve sahillerden uzaklaştırarak gelecek nesillere tertemiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak amacıyla çalışma gerçekleştiren HBB ekipleri, 2017 yılında da bu doğrultudaki  hizmetlerini sürdürecek.

HBB, 2 traktör, 2 kum eleme makinesi ve 15 personeliyle kıyı şeridini zararlı atıklardan arındırmak üzere kolları sıvadı. Önceki yıllarda  Nisan ayından başlayarak 7 ay boyunca temizlik çalışması yürüten ekipler bu yıl itibariyle yıl boyunca mevsim koşullarının el verdiği zamanlarda sahil ve deniz temizliğine devam edecek.

Tarihi ve doğal güzellikleriyle ün salmış bir kent olan Hatay’ı hak ettiği yaşam standartlarına ulaştırmak için yoğun bir çaba harcayan HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, dereler yoluyla taşınan yüzer atıkların deniz yüzeyine ulaşmalarının da önüne geçileceği bilgisini paylaştı.

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun; “Hatay’ın zenginliklerinin ve güzelliklerinin farkındalığıyla ve çevre sağlığını koruma hususundaki hassasiyetimizle her yıl yürüttüğümüz deniz ve sahil temizliği çalışmalarımız bu yılda büyük bir özveriyle sürdürülecek. Hemşehrilerimizin de kirlilik yaratabilecek davranışlardan kaçınmasını istiyoruz. Dayanışma içerisinde temiz bir çevreye kavuşabiliriz” açıklamasında bulundu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here