‘Büyük Zafer’ 97. Yılında da Coşkuyla Kutlandı

0
283

30 Ağustos Büyük Taarruz’un 97. yıldönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de büyük bir gurur ve coşkuyla kutlandı.

Sabah saatlerinde çelenk sunma töreni ile başlayan kutlamalar gece geç saatlere kadar devam etti. Büyük Zafer kutlamaları kapsamında dün sabah saatlerinde İskenderun Atatürk Anıt Alanı’nda çelenk töreni düzenlendi.

İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atanın huzuruna sunulmasının akabinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Törende son olarak bayrağımızın göndere çekilmesiyle İstiklal Marşımız okundu. Buradaki törenin ardından İskenderun Kaymakamlığında tebrikler kabul edildi.

Atatürk Bulvarında gerçekleştirilen kutlamalarda ise, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılıç ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, törene katılanların bayramını kutladı.

İskenderun Deniz Üs Komutanı Albay Fuat Gedik, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İSTE Rektörü Türkay Dereli, siyasi ve askeri erkan ile vatandaşların katıldığı törende daha sonra İstiklal Makzume Anadolu Lisesi öğrencilerinin okudukları şiirlerin ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Türk Silahlı Kuvvetlerinden Topçu Binbaşı Emrah Ölmez; “Türk Ordusu milleti için daima görevinin başındadır ve milletinin gözbebeği olmaya devam edecektir” dedi. Halk oyunları gösterisinin ardından buradaki kutlamalar tören geçidi ile son buldu.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla ayrıca savaş gemisi ziyarete açıldı. Kentteki şehir iskelesine demir atan İskenderun Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı TCG Karpaz gemisini vatandaşlar ziyaret etti. Ziyaretçiler, askeri personel tarafından belirli sayı ve aralıklarla gemiye alındı. Şehit ve gazi ailelerinin de ilgi gösterdiği etkinlikte askeri personel geminin donanımlarını anlattı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here