Büyük Devletlerin Lideri Güçlü Devletlerle İlişki Kurar

0
86

Tarihsel geçmişlerden bu yana gelmiş-geçmiş irili ufaklı devletleri incelemeye kalkışsak, tarih sayfalarında ihtişamla gördüğümüz, iktidar olan devletlerin çoğu, liderlerinin basiretsizliği nedeniyle tarih sayfalarından kaybolmuştur. Irk, din, dil, fark etmeden oluşan devletler zamanla kötü yönetim göstererek çöküntüye uğramıştır. Nedenleri çok basit…

En yakın tarihimizi incelersek karşımıza Osmanlı İmparatorluğu çıkar. Osmanlının yükseliş devrinde görev alan padişahlarla, düşüş modundaki padişahlar gözlerimizin önünde… Şimdiki tarihimiz üzerinde yer alan devletler, ilk önce güçlü görünen, sonradan yönetim şeklinin bozuk olması nedeniyle kaosa sürüklenenler şeklinde oluşlarını üzüntüyle seyrediyoruz. Irak ve Suriye, Osmanlı’nın çöküşü sonrası kendi topraklarımız üzerine kurdukları yeni devletlerle siyaset sahnelerinde ahım şahım boy gösterdiler. Özellikle petrol kaynaklarının bolluğu onları şımarttıkça şımarttı. Kendilerinden başka hiçbir şeyi görmez oldular. Petrolün gelirleriyle kendilerine resmen padişahlık krallık kurdular. Ülkesinde yaşayan vatandaşlarını unutarak, onlar arasında ikilik oluşturmasına sebep oldular. Ülkeyi yönetenler lüks içerişinde yaşarken, vatandaşları yokluk içerisinde perişan oldular.

Türkiye’de yaşayan insanlarımıza gıpta ile bakan bu boynu bükük insanlar, sonunda gidişatlarına isyan ettiler. Irak ve Suriye parçalandıkça parçalandı. Onları bir araya getirecek liderleri olmadığından ne yapacaklarını bilmez durumda kaldılar. Iraklı muhalifler, ABD ile işbirliğine girdi ve Irak kralı Saddam Hüseyin’in gidişatına son verildi. Irakta ikinci bir liderin olmamasından dolayı şu an her an muallakta olan bir ülke konumunda. Irak ve çevrelerinde oluşan iç isyanların Suriye’de olacağını bilen Türkiye, Suriye Devlet Başkanını uyardı uyarmasına da suçlu Türkiye yani Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Suriye Devlet Başkanı Rusya ile geçmişte kurduğu yakın ilişkiye daha sıkı şekilde sarıldı ve isyan eden vatandaşlarını suçlu suçsuz demeden gözünü kırpmadan öldürtürdü. Milyonlarca çoluk çocuk kadın yaşlı demeden tepelerine bomba yağdıran bu insanlık suçu işleyen sözde lider olan kişinin, en son şekli karşımızda…

Diğer yanda ise İran’da gözlü görülür isyanlar devamlı şekilde oluşuyor. İran isyana kalkışanları hemen anında asarak infaz ettiğinden dolayı, millet can korkusundan bir şey yapamıyor ama ileride oradaki karışıklıkları kimse durduramayacak gibi… ABD, Rusya ve Çin, şu an itibariyle dünyada büyük devletler konumunda. Yaptıkları en ufak bir kıpırdanışlarında özellikle soğuk savaşın emtialarını devreye sokarak, üçüncü devletlerin ekonomilerini allak bullak ediyorlar. Türkiye’nin bölgede ve kendisinde var olan istikrarlı yürüyüşü büyük devletlerin güvencesini okşuyor.

Türkiye bu bölgenin mihenk taşı! Onsuz asla hiçbir adımların atılamayacağının farkındalar. ABD, Rusya, Çin hatta İran Türkiye’nin istikrarının artık tam manasıyla farkındalar. Türk milleti tarih boyunca sıkıntıya düştüğü an kendi içerisinden muhakkak bir liderini ortaya çıkartır. Bu ayrıcalık hiçbir devletlerde yoktur. Yalnızca Türk milletine özgü bir gelenektir. Her ne kadar kendi içimizde çıkan hainlere rağmen, kökten sarsılmayacak ulu bir topluluğa sahibiz.

Şimdi bölgesel coğrafyamız yeniden değişmek üzere. Misak-i Milli hudutlarımızın çizgileri netleşiyor gibi geliyor bana. Siyaset öyle herkesin ortaya atılarak yapacağı bir şey değil. Siyaset, Allah vergisi ve milyonlarca kişiden birine nasip olur. Büyük devletler karşısında var olan üstünlüğümüzü onlara cebren de olsa hatırlatan ve her platformda Türk milletinin asaletini hatırlatan bir liderimiz var. Ezilen parçalanan ülkelerde aç susuz ve perişan olmuş insanlara sahip çıkan bir liderimiz var. Dünyanın bir araya geldiği toplantılarda, onlara niye buradasınız ve görevinizi yapmıyorsunuz diyen bir liderimiz var. O liderimize gönülden destek olan MHP var.

ABD ve Rusya Suriye’yi ikiye bölmüş vaziyetteler. Ama velâkin bu bölünmede Türk Mehmetçiğinin ayak izleri var. Orada her an her saniye, şehitlik mertebesine ulaşmak için bekleyenlerimiz var. Büyük devletler, Lideri güçlü devletlerle ilişki kurar. Lideri güçsüz devletler, tarih coğrafyasından silinir.

Ekonomimiz gittikçe düzelecek. Buna gönülden inanıyorum. Bu millet çok yokluklar gören bir millet! Bunların hepsi gelip geçici! Bu karışıklığı fırsat bilen kurnazlar, yüce adaletimizin önünden kaçamayacaklar. Ekonomik kriz var diye çığırtkanlık yapan düşmanlar bir-bir ortaya çıkacak ve yaptıklarının hesabını verecekler.

Öte yandan bankaların eline müthiş fırsat geçti. Kredi faizlerini yükselttikçe yükseltiyorlar. Acıma duyguları yok. Esnafın ve iş adamlarının ocaklarına incir dikiyorlar. Allah onların şerrinden korusun.

Sonuç olarak; Suriye, lideri yüzünden kendini heder etti. Vatandaşları orada burada zor şartlarda yaşamaya çalışıyor. ABD ve Rusya kendi başına artık buyruk değil. Vatan topraklarımızın genişlemesi an meselesi! Allah hayırlısını versin!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here