Bugün Gazilerimizin Günü!

0
127

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanı verilmesinin 97. yıldönümü bugün törenlerle kutlanacak. 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla saat 09.00’da Atatürk Anıt Alanında çelenk töreni düzenlenecek. Ata’nın manevi huzuruna Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği ile Şehit ve Gaziler Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından çelenklerin sunulmasının ardından Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunulacak. Hemen akabinde İstiklal Marşımız okunacak. Buradaki tören, Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen öğrenciler tarafından şiir okunması ve Gazi Neşet Turhan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla sona erecek.

Atatürk Anıt Alanındaki törenin ardından protokol üyeleri gazi aileleri ile Askeri Gazino Müdürlüğünde kahvaltılı sohbet programında bir araya gelecek.

Hatay Valisi Erdal Ata, Gaziler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” unvanı verilmesinin anısına 19 Eylül tarihinin, “Gaziler Günü” olarak kutlanırken aynı zamanda “Kahramanlık Günü” olarak da anıldığını hatırlatan Vali Ata, ‘Şehitlik ve Gazilik’in, toprağı vatan, insanı ulus yapan yüksek manevi değerler olduğunu vurguladı.

Üzerinde yaşadığı topraklar uğruna şehit olan veya gazilik rütbesine ulaşan her vatan evladının, milletimizin bağımsızlık tutkusunun sembolü olduğunu kaydeden Vali Ata; “Milletimiz dün olduğu gibi bugün de “ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz” diyerek, istiklalini ve istikbalini savunmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz” sözüyle ifade ettiği gibi ülkemize yönelen tehditlere karşı kendilerini siper eden kahraman askerlerimiz ve polislerimiz, aynı şuur ve fedakarlıkla görev yapmaktadırlar. Zaferlerle dolu Türk Tarihi’nin temelinde de bu kahramanlık ruhu ve derin inanç vardır. Tarihin gördüğü en büyük destanların kahramanı olan aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin birçok cephede verdiği şanlı mücadele, milletimiz için en büyük övünç kaynağı, yolumuza ışık tutan en önemli kılavuzdur. Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor; hayatta olan gazilerimize ve değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

“Gazilerimiz Gurur Kaynaklarımızdır”

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanı verilmesinin yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşmesinin, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleştiğini ifade eden Başkan Seyfi Dingil; “Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş; gerektiğinde canını vermekten çekinmeyip, milletimizin daima büyük zaferlere ulaşmasını, hür ve müstakil yaşamasını sağlamıştır. Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır. 

Bu cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum” şeklinde ifadeler kullandı. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here