“BOP Eşbaşkanı Reyhanlı Katliamının Doğrudan Sorumlusudur”

0
70

mevlüt dudu açıklama32Reyhanlı Faciasının Daha Büyük Olayların Habercisi Olduğunu Söyleyen CHP’li Vekil Dudu, Sert Konuştu…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, Reyhanlı’da yaşanan bombalı saldırı ile ilgili hükümete yönelik ağır eleştirilerde bulundu ve “Tek sorumlu AKP hükümetidir. Reyhanlı’da elleri yeniden kana bulandı” dedi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen ve resmi rakamlara göre 51 vatandaşımızın ölümüne neden olan olaylardan AKP Hükümetini sorumlu tutan CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Başbakan, İçişleri Bakanı ve Dışişleri Bakanı’nı soru yağmuruna tuttu. Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Milletvekili Dudu; “Suriye olaylarının başlaması ile birlikte başta Başbakan Erdoğan olmak üzere tüm Hükümet üyeleri adeta yangına körükle gittiler.  Bu politika ülkemize terör ithal etti. 3 ay önce Cilvegözü’nde, şimdi de Reyhanlı’da yüreklerin yanmasına neden oldu. Tek sorumlusu AKP hükümeti ile BOP Eşbaşkanı Erdoğan’dır, Bu olayla birlikte Erdoğan’ın ve Hükümet’in elleri bir kez daha kana bulandı” dedi.

“Delilleri Yok Ediyorlardı”

Olayın hemen ardından Reyhanlı’ya gittiklerini ancak olay yerine geçmelerine izin verilmediğini ve zorla girdiklerini ifade eden Vekil Dudu; “Gördüğümüz manzara oldukça korkunçtu. Ama en korkunç olanı daha deliller toplanmadan, iş makineleri ile yapılan çalışmalardı. Emniyet delil toplayacağına, var olan delilleri yok ediyordu. Olayın üzerinden yarım saat geçmeden Başbakan ve bildik korosunun, aynı Cilvegözü olayı sonrasında olduğu gibi “Esat, Esat” diye haykırmalarını da manidar buluyorum. Halkın psikolojik algısını yönlendirmek için bütün hükümet üyeleri ellerinden geleni yaptılar” dedi.

Reyhanlı’nın Sorumlusu Türkiye’nin Savaşa Girmesini İsteyenlerdir

Olayda hedefin şaşırtılmak istendiğini de öne süren Milletvekili Dudu; “Reyhanlı’da bombayı patlatanlar eli kanlı maşalardır. Asıl sorumlu bu maşalara para, olanak sağlayanlardır. Başbakan’ın ve Hükümetin perde arkasındaki sorumluları aramaları gerekir. Ama aramazlar. Çünkü Türkiye’nin savaşa girmesini isteyenler, Ortadoğu’yu yeniden dizaynetmek isteyenlerdir. Batılı emperyal tekeller ve BOP organizatörleri asıl suçlulardır. BOP Eşbaşkanı da Reyhanlı katliamının doğrudan sorumlusudur. Hiçbir terör örgütü arkasından açık deliler bırakmak istemez. Açık deliller bırakılıyorsa orada bir soru işareti var demektir. Bu soru işaretini anlamı toplumsal algıyı yönlendirme isteğidir. Yok, şu kadar adam yakalandı, yok bu kadar Suriye lirası bulundu, bunların arkasındaki zihniyeti iyi görmek gerekiyor. O zihniyet asıl sorumluların saklanması ve hedef şaşırtma olmadığını kim iddia edebilir?” dedi.

Dökülen Kanlar AKP Yetkililerinin Üzerindedir

Hükümeti ve yetkilileri Suriye konusunda defalarca uyardıklarının altını çizen CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu; “Hatay’da silahlar yakalandı, patlayıcılar yakalandı, birçok adli olay meydana geldi. Omuzunda silah ile dolaşan muhalifler sınır köylerini doldurdu. Alpaydın ÖSO’nun karargahı yapıldı. Hep ikaz ettik, Hatay’ı bomba deposu haline getirdiniz dedik. Hatay’ı kurban ediyorsunuz dedik. İşte o bombalar şimdi yüreğimizi yaktı. Katar ve Suudi Arabistan’dan gelen maddi destekleri Hatay’da silah ve savaşçıya dönüştürüp Suriye’ye yollamanın bedeli bir gün ortaya çıkacaktı. O bedeli Cilvegözü ve Reyhanlı’da masum vatandaşlarımız canlarıyla ödedi. Dökülen kanların tamamı Başta Başbakan ve BOP eşbaşkanı olmak üzere tüm hükümet ve AKP yetkililerinin üzerindedir” dedi.

Hükümetin Hatay’ı kurban ettiğini de iddia eden Vekil Dudu; “Bu Hükümet Hatay’ın başına gelmiş en büyük felakettir. Gözü kendi ülkesini ve insanlarını görmeyen bu Hükümet’in gayrı ciddi tutumu, bütün uyarılarımıza rağmen, Hataylıların canlarına ve mallarına mal olmaktadır. Hatay batılı ülkelerin çıkarlarına kurban edilmiştir. Ben bölgenin bir insanı olarak bir kez daha uyarmak istiyorum. Cilvegözü nasıl Reyhanlı faciasının habercisi idiyse, Reyhanlı faciası da daha büyük olayların habercisidir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here