Başkan Bolat; “Bu Kararı Almaya Mecbur Kaldık”

0
137

Başkan Bolat Kulübü Satma ve Kapatma Kararının Sürecini Anlattı;
“Bu Kararı Almaya Mecbur Kaldık”

İskenderunspor Kulüp Başkanı Hakan Bolat, yaklaşık 3,5 yıldır emek verdiği kulübü ‘destek göremediği’ için devredeceğini veya kapatacağını açıkladı.

Kulüp tesislerinde bir basın toplantısı düzenleyen Bolat, uzun zamandır kendi imkanlarıyla kulübü bir yerlere getirmeye çalıştığını ancak bundan sonra tek başına bu işi sürdüremeyeceğini ifade etti. Üzülerek de olsa kapatma kararını almaya mecbur kaldıklarını belirten Bolat; “Bu tesisleri kapatıp, elimizdeki futbolcuları satıp, belediyeye ait olan kulüp yerini teslim edeceğiz.

Kulübü satma veya kapatma kararını nasıl aldık anlatmak istiyorum. Birincisi, Türk futbolundaki maliyetler neredeyse 3-4 katına çıktı. Şu an bütün kulüplerde büyük sıkıntı var. Biz İskenderunspor’u 3. Ligden 2. Lige çıkardık. En iyi primleri verdik, en iyi otellerde kaldık. O zamanın parası 1 milyon 400 bin dolar gibi bir para harcadık.

Bugün küme düşmeyecek bir takım kurmanız için 2,5 milyon dolar para lazım. Benim artık kendim bu parayı bulma şansım yok. Yalan dolanla da işim olmaz. Yapabileceğimi yaptım. Bu saatten sonra ailemi, kendimi riske sokamam.

“Hatayspora’a Destek Var, İskenderunspor’a Yok!”

Destek bekledik. İskenderun belediyesine gittim ilk önce. İskenderun Belediye Başkanı destekleyemeyeceğini söyledi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı hala hiçbir şey gönderemedi, para yok dedi. Tabii ki saygımız var ama Hatayspor’a bu kadar destek verilmesi beni de çileden çıkardı. Oraya destek var, İskenderunspor’a destek yok. Bu tabii ki beni ziyadesiyle üzdü.

Böyle bir karar almaya mecbur kaldık. Bu kulübü tek başına götürme şansımız yok. Ben 3 sene boyunca hizmetimi yaptım, elimden gelen her şeyi yaptım. Maalesef ben üç buçuk yıl boyunca burada hizmet ederken başıma gelmeyen kalmadı. Hiç yılmadım, bugüne kadar getirdim. Tarihi stat ben gelince yıkıldı.

Şu anda Sarıseki Stadının ölçümleri de yanlış, federasyon izin vermiyor, beton kırılması lazım betonu kırdırtamıyoruz. Işıklandırması yanlış, ışıklandırma direkleri yanlış. Sizin hiç mi vicdanınız yok? Devletin parasını boşa harcıyorsunuz. Oraya ışıklandırma için bilmem kaç milyon para harcanmış ve ışıklandırması çalışmayacak şimdi 4-5 metre eksik. Stadın her tarafı yanlış, herhalde oynamayalım diye… 800 metre ileride stat yapılacak, bir türlü yapılmıyor.

Burası İskenderunspor! Türkiye’deki kulüplerin hepsi belediyelerden gelen desteklerle ayakta duruyor. Aslında belediyelerin cebinden bir kuruş para çıkmıyor. Belediye başkanlarının, belediye ile çalışan müteahhitlerin, bir sürü insanların yardımları ile gidiyor. Hatayspor nasıl kalkındı? Belediyeye iş yapan müteahhitler sayesinde kalkındı. Kalkınsın tabi ki ama oraya beş yapıyorsanız, buraya da bir yapın, bu şehir için yapın” şeklinde sitemkar konuştu.

Elde ettikleri başarılardan da söz eden Bolat, hiçbir eksiklerinin olmadığını kaydederek, tüm çabasına rağmen tek başına bırakıldığını vurguladı.

“Bırakacağız! Geri Dönüşü Yok”

Geri dönüşün olmadığını ve bırakacağını net bir dille ifade eden Başkan Bolat; “Maddi olarak benim bu sene tekrardan 90-100 milyon para koyma şansım yok. Kalbim İskenderunspor’u hayat boyu bırakmak istemiyor ama beynim mecburen, ailemin geleceği için bırakmak zorunda olduğunu biliyor.

Bırakacağız! Geri dönüşü olmayan bir yol. Bir yol haritası olması gerekiyor. Tek bir adam üstünde olmaz. İskenderun’u temsil eden bir takım. Bu takım, şehri temsil ediyor. Ben inanıyorum ki 3 yıl boyunca İskenderun’un en büyük tanıtımını yapan da benim! İskenderun’u ve İskenderunspor’u bütün dünyaya tanıttık. Hiç pişman değiliz, taraftar için yaptık, bu şehir için yaptık. İleride de ne gerekiyorsa elimizden gelenin de en iyisini yapacağız” dedi.

“Seçimde Taraf Olmakla Büyük Hata Yaptım”

Seçimde taraf olduklarını ve bunun büyük bir hata olduğunu geç anladığını da sözlerine ekleyen Bolat; “Seçimde maalesef taraf olduk. Pişman mıyım bundan, inanılmaz derecede pişmanım. İskenderun’da birçok karşı partideki arkadaşlarımızla kötü olduk, beni affederler mi bilmem ama bence beni hiç affetmesinler. Çünkü ben kendimi ömür boyu affetmeyeceğim böyle bir şeyin içine girdiğim için. Gördüm ki hiç kimse hiçbir şey için değmezmiş. Haklarını helal etmesinler bana.

Ne yaptıysam İskenderunspor için yaptım, İskenderunspor’un geleceği için yaptım. İlla bir şeyler olacak, bir şeyler değişecek diye düşündüm. Kim gelirse gelsin burada hiçbir şeyin değişeceğine ben artık inanmıyorum. İnancım kalmadığı için böyle bir karar aldım son bir haftada. Kendi ilinden destek gelmeyip bizim başka yerden para bulmaya çalışmamız artık yanlış.

Varsın olsun birileri Süper Lig’deki takımla mutlu olsun. Bizim de bir gün hikayemiz yazılır. Benim bu şehre olan aşkım, bu formaya olan aşkım, turuncu maviye olan aşkım hiçbir zaman bitmeyecek. Size zalimlerin yönettiği bir şehri bırakmaktan da çok mutlu değilim. Hayırlısı olsun diyeceğiz başka bir şey demeyeceğiz” diye konuştu.

“Hatayspor Düşmanı Değiliz”

Hatayspor’a yapılan desteklerin küçük bir kısmının İskenderunspor’a da yapılması gerektiğini kaydeden Bolat; “Bir de Hatayspor meselesi var. Hatayspor 1967 yılında kurulmuş 57 yıllık bir camia. Benim bu camiayı kötülemem, karalamam asla mümkün değil. Hatayspor’un olduğu yerle biz de gurur duyuyoruz. Bizi hiçbir zaman Hatayspor taraftarı ile karşı karşıya getirmesinler.

Benim serzenişim Hatayspor’a yapılan yardımlar nereden geliyor Hatay Belediyesi’nden geldi. Hatay belediyesinden gelen yardımların küçük bir kısmının İskenderunspor’a, Kırıkhanspor’a, Payasspor’a bunun gibi diğer futbol kulüplerine hatta amatörlere de aktarılmamasından şikâyetçiydim. Biz bunları anlatmaya çalıştık maalesef anlatamadık. Biz Hatayspor düşmanı değiliz” dedi.

Mücadele ettiği bu süreçte en büyük desteği Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel’den gördüğünü de özellikle vurgulayan Bolat, destek veren ve sponsor olan işadamlarına da teşekkür etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here