Bizim Futbol İklimimiz (1)

0
39

Değerli okurlarım, başlık olarak “futbol iklimimiz” dediğime bakmayın, bunu spor iklimimiz desem de, değişen hiçbir şey olmayacak inanın. Spordaki milli takımlarımızın (hepsinden özür diliyorum) hangisi yüzümüzü güldürdü ki? Söyler misiniz hangisi bizlere birazcık tebessüm ettirdi?

Ben söyleyeyim, hiç birisi! İki kulübümüzün iki Avrupa kupasında 8’lere kalması sevindirici gözükebilir ama düşündüğünüz gibi değil. Duygusal olmaya da fazla gerek yok. Elde edilen bu başarılara sevinmediğimi sanmıyorsunuz? Herkes ne kadar sevindiyse, ben de o kadar sevindim.

Söylemek istediğim şu; Son 8’e kalan o iki takımımızın ilk on birinde kaç tane Türk oyuncu var? Bavul dolusu doları verip transfer yapacaksın ve sonra da; “Biz başarılıyız, şöyle ettik böyle ettik…” Yemezler. Özellikle, futbolda milli takımımız neden yerlerde sürünüyor? Neden hepimize saç baş yolduruyor? Kaliteli yerli futbolcu yok da ondan! Milli takımın hocası, devşirme oyunculardan medet umuyor. Onların çoğu doğru dürüst Türkçe bilmiyor ki Türkiye’yi tanımıyorlar ki!

O kutsal forma onlara teslim edilebilir ama başarı beklemek de hayalcilik olur. Onlar ne birbirini tanıyorlar nede bizimkileri. Uyum olmazsa başarı gelir mi? Bu konuya yakın zamanda üçüncü kez girmiş oluyorum. Her defasında da “Bu Milli Takım bana çok garip geliyor” demiştim, hatırlayacağınızdan eminim. Böyle düşündüğüm için de üzgünüm, yanılmayı çok isterim. Devşirme futbolcularla yol çıkılmayacağını bir kez daha söyleyip noktalamak istiyorum.

Futbol iklimimiz böyle! İstikrarsız bir görüntü veriyor. Yerel takımlarımızdan birisi gibi, bir ileri iki geri… Ayıkla pirincin taşını! İklimin bir ucunda da şunlar yatmaktadır. Genel olarak, insanlar spora nasıl bakıyor? Hani, insanlar olarak değişik iklimlere yaşıyoruz demiştim ya öncelikle, sporu sevmeliyiz. Spor hayatımızın bir parçası da olmalı. Bu duygularımızda bir eksiklik olabilir.

Nedir bu eksiklik? Muhtemelen farkında değiliz ama bu eksikliğimizi anlamazsak, göz ardı edecek olursak, sağlığımız yönünden çok pahalıya mal olabilir. Bu nedenle, sağlık sorunu yaşamak istemiyorsak, sporun kurallarına tamamen uymak zorundayız. Ne yapmamız gerektiğini de yarın anlatacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here