“Biz Her Seçmenin İradesinin Sandığa Nasıl Girdiyse Öyle Çıkmasını İstiyoruz”

0
25

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, MYK ve Parti Meclisi üyeleri, örgüt, milletvekilleri ve belediye başkanları, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde bir araya gelerek, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin Hatay’da iptalini ve yeniden yapılması için bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Parti yöneticileri, YSK Başkanı Ahmet Yener ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle basın açıklamasını CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke gerçekleştirdi. 31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında yapılan usulsüzlük ve hatalar nedeniyle oyların yeniden sayılması için Yüksek Seçim Kurulu’na 86 sayfalık itiraz dilekçelerini sunan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke Ankara’da YSK önünde Hataylılara yönelik kısa bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Gerçekleştirdiği açıklamasında 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerinde ölü seçmene oy kullandırıldığına dair tespitleri yaptıklarını belirten CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke; “Bugün 2 bin 568 fark görülen seçimde 38 bin 888 geçersiz oy o sandıkların içerisinde beklemektedir. Yurttaşımızın sandığa attığı oyun geçerli ve gerçek halini ortaya koyma sorumluluğu da bugün hukukçuların ve her birimizin omzundadır. Yaptığımız tespitlere göre 3 bin 389 ölü seçmene oy kullandırıldığını tespit ettik. Geçersiz oyların geçersizlik sebeplerinin yazılmadığını gözlemledik. Tüm bu gerçekleri ortaya koyan 86 sayfalık başvurumuzu biraz önce hukuka teslim ettik. Artık hepimizin şahsi meselesi olan Hatay ve Hataylılar için kendi iradelerine sahip çıkarken onlarla birlikte olduğumuzu hatırlatmanın zamanıdır” dedi.

‘Seçmen iradesinin sandığa nasıl girdiyse öyle çıkmasını istiyoruz’ diyen CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke; “Hataylılar 6 Şubat’ta ağır bir depremin enkazı altında iktidar tarafından yalnız bırakılmış, kaderlerine terk edilmişlerdir. Kültürlerine, canlarına, tarihlerine, o coğrafyadaki kocaman miraslarına sahip çıkmak için o günden beri büyük bir yaşam mücadelesi veriyorlar. Bugün de bunun üzerine o zorluklara rağmen hala konteynerlerde ve çadırlarda yaşıyor olmalarına rağmen üstelik kendilerine ‘Oy vermezseniz hizmetimiz gelmeyecek!’ tehdidine rağmen oylarını kullanmış, iradelerini sandığa yansıtmışlardır.

Bugün bize düşen Hataylının bütün bu zor koşullara rağmen iradesini sandığa yansıtmış olduğu gerçeğini tüm Türkiye’ye hatırlatmak ve yapılacak yeniden sayımla görüşülecek itirazımızın sonucuyla Hatay halkının seçimde gösterdiği iradeyi bir iktidarla kendisine hizmete dönüşmesini sağlamaktır. Bu nedenle itirazların hangi partiden yapıldığına bakılmaksızın, itirazların halkın iradesini korumak adına gerçekleştirildiğini gözeterek her şeyin adalete ve hukuka uygun şekilleneceğine hiç şüphemiz yok, bu bir tercih değil, bir zorunluluktur. Demokrasinin ve hukukun bir gerekliliğidir. Biz her seçmenin iradesinin sandığa nasıl girdiyse öyle çıkmasını istiyoruz” dedi.

Türkiye’nin gücünü arttırmak için mücadeleye devam edeceklerini belirten CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke; “Hatay’da seçmen iradesinin gerçekleşmesi ve adaletin sağlanması için son bir haftadır Hatay örgütümüz, Hatay milletvekillerimiz bir dakika dahi ayrılmaksızın sandıkların başında görev yaptılar. Ve geçtiğimiz hafta içerisinde Adalet Gölge Bakanımız Gökçe Gökçen ve İçişleri Gölge Bakanımız Murat Bakan ile birlikte Türkiye’nin dört bir köşesinden milletvekillerimiz hiçbir an dinlenmeksizin Hatay halkının iradesinin korunması için bu mücadeleyi Hatay’da verdiler.

Yarın buraya gelecek olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız ve bu dönem ki adayımız Doç. Dr. Lütfü Savaş ve belediye başkanlarımız ile örgütümüzle onların iradesine beraber sahip çıkmak üzere onlara hoş geldin demek ve kucaklamak üzere tekrar yarın buraya davet ediyoruz. Yarın burada tekrar iradenize sahip çıkmak, Hatay’ın yalnız olmadığını, hepimizin şahsi meselesi olduğunu hatırlatmak için demokrasiyi, adaleti, barışı ve Türkiye’nin gücünü arttırmak için mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here