Bitmez; “Erbakan’ın Hedeflerini İnşallah Biz Gerçekleştiririz”

0
202

Saadet Partisinin Efsanevi Lideri Necmettin Erbakan İskenderun’da Anıldı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Hatay Şubesi, İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda “Necmettin Erbakan ve Şehitleri Anlama” gecesi düzenledi.

Geceye konuşmacı olarak ise Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez katıldı. Erbakan’ın her zaman ‘Savaş değil barış’ dediğini anımsatan Bitmez, Erbakan’ın bu politikası uygulanmış olsaydı hiçbir Müslüman’ın kanının akmamış olacağını savundu.

Necmettin Erbakan’ın hayatından örnekler veren Bitmez, Erbakan’ın büyük Türkiye hedefi ile tüm dünyadaki Müslümanların derdini dert edindiğini söyledi. Erbakan’ın, ağır sanayi ile milli güçlü bir ekonomi hedeflediğini kaydeden Bitmez; “Batı dünyası, insan haklarından bahseder ama kendi menfaatine uygun ikiyüzlü davranır. Erbakan hoca bu zulüm ve adaletsizliğe karşı Türkiye liderliğinde bir İslam birliği hedefi vardı ve D-8’i kurdu.  Kıbrıs harekâtıyla Kıbrıs’ı kurtardı. Avrupa Birliği’ni hedef olarak ortaya koymazdı. Medeniyet olarak görmez inancımıza aykırı olarak Hıristiyanlardan oluşurlar derdi ve onlar bizden tarihimizden, değerlerimizden vazgeçmemizi isterler.

Bu yüzden Müslüman ülkeler birleşmiş milletler, Müslüman ülkeler ekonomik birliği, Müslüman ülkeler kültürel birliği, Müslüman ülkeler savunma birliği ve ortak para birimi hedefi vardı. Savaş değil barış diyerek sorunları savaşarak değil diyalogla çözülmesini isterdi. Bu politika uygulansaydı Suriye bu duruma gelmezdi. Bu kadar Müslüman kanı akmazdı. İnşallah bu hedefleri bizler gerçekleştiririz” şeklinde konuştu.

Programda kısa bir konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği Hatay Şube Başkanı Serkan Bulut ise Necmettin Erbakan’ı anmaktan öte anlamanın önemine vurgu yaparak; “Hayatını İslam davasına adamış Erbakan hoca ve birçok şehidin Şubat ayında Rahmet-i Rahmana kavuştukları için Şubat ayının şehitler ayı olarak anılmasına neden olmuştur. Önemli olan onları anma değil anlama ve davalarını hayata geçirmek olmalıdır” dedi.

Yoğun katılımın olduğu geceye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Saadet Partisi Genel İdare Kurlu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, Anadolu Gençlik Derneği Hatay Şube Başkanı Serkan Bulut, İlim Yayma Cemiyeti İskenderun Şube Başkan’ı Hikmet Altunsöz, Hizmet Vakfı Başkan’ı Mustafa Aydınnari ve bazı STK temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here