Birol Ertem, HATODER’i Ziyaret Etti

0
138

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, ilimizde sağlık alanında faaliyet göstermekte olan Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneğini (HATODER) ziyaret etti.

HATODER Başkanı Burhan Kerimoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek CHP Hatay Milletvekili Ertem’e teşekkür etti. Kerimoğlu, kendisi de bir tıp doktoru olan Ertem’e il genelinde yapmış oldukları talasemi çalışmalarından, kamu kurum ve kuruluşlarıyla olan ortak işbirliğinden, derneğin projelerinden ayrıca hasta ve hasta ailelerinin sorunlarından bahsederek, bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması konusunda destek talebinde bulundu. Özellikle engelli statüsünde bulunan hastaların iş konularını ve devlet memurluğu atamalarında verilen engelli kadrolarındaki memur sayılarının yetersizliğinden söz eden Kerimoğlu, bu sayının arttırılmasını da talep etti.

CHP Milletvekili Ertem de konuşmasında, böylesi güzel ve anlamlı işler yapan hasta ve hasta ailelerinin sorunlarını kendi sorunuymuş gibi dert edinen Başkan Kerimoğlu’na teşekkür etti. Ertem; “Ülkemiz genelinde talasemi alanında 41 ilde önleme programı yürütülse de asıl işin mutfağında olanlar sivil toplum kuruluşlarıdır. Onlar bizlere dertleri ve aksayan yönleri iletecekler ki bizlerde ona göre bu sorunları TBMM’nin ilgili komisyonun da ve bakanlıklar düzeyinde çözülmesi için mücadele ederek, hastaların ruhen ve bedenen iyilik hallerine katkı sağlamış olalım” dedi. Ertem daha sonra hasta ve hasta aileleriyle bir müddet sohbet ederek sorunlarını dinledi ve iletilen sorunlarla ilgili gerekli çalışmaları yapacağının sözünü verdi.

HATODER Başkanı Burhan Kerimoğlu, daha sonra dernek ziyaretinin anısına CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem’e bir plaket takdim etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here