Birlik Beraberlik ve Pazubant (4)

0
56

Değerli okurlarım, birlik ve beraberliğimize kastedenler aramızda ve aynen şunları söylüyorlar. “Ben Onları Zor Tutuyorum…” Sen onları zor tutuyorsan günün birinde ipini kopararak ortaya çıkar ve yapacağını yaparlar. Futbolun, diğer spor dallarının içinde de tutarsızlık istismar almış başsını gidiyor.

Kasımpaşalı bir arkadaşım vardı ve aynen şunları söylemişti: “Zenginler hırsızlığı iyi yapanlardır. Fakirler hırsızlığı beceremiyorlar.” Demek ki hırsızlık artık normal bir yaşam biçimi halinde! Buna rağmen bir yoksul çocuk bir dilim baklava ya da bir ekmek izinsiz almaya kalksın bakalım başına ne geliyor.

Futbolda, renk aşkı uğruna sporseverlerin gruplara bölündüğünü kabul edebiliyoruz. Dünyanın her tarafında böyle değil mi? Ancak,  insanlarımızın sevgisizleşmesi e hatta nefretle dolu olması, birbirine selam vermekten bile imtina edişleri, elinde silah meydanlara çıkarak “No” diyeceklere meydan okumaları iyiye alamet değildir.

Çek-senet mafyalarını, Kabadayılıkla geçinenleri, İstismarcıları ve yabancıları, Irkçılığı olumlu bir şey sananları bir düşünün!

Oysa (bir anı) yıllarca, kilise ve caminin yan yana olduğu semtlerde nahoş olaylar olmuş ve hatta kan dökülmüştü ama iki kişi o kanları mendilleriyle temizleyerek, barışa, mutluluğa, birlik ve beraberliğe el ele tutunarak mesaj vermişlerdi. O mesajı veren, sarı saçlı, mavi gözlü olanı genç yaşta Allah’a yürüdü. Diğeri ise yaşıyor ama öylesine!

Tüm güzellikler, yaklaşımlar hayırlara vesile olur inşallah. Sporda da galibiyetler, başarılar hep beyazdır, beyaz olmalıdır. Çünkü beyaz saftır, durudur, halistir, temizdir, katıksızdır, berraktır, dinginliktir, aydınlıktır, yüz akıdır. Başka renklerle mukayese etmek olanaksızdır. Diğer renkler birbirinin karışımıdır ama beyaz sadece kendisidir. Tektir. O nedenle hassas ve narin bir ortam oluşturan beyaza hep öncelik tanıyoruz.

Doğada her renk kirlenebilir ama beyazın kirlenmeye hakkı yoktur. Bildiğiniz gibi o aynı zamanda masumiyeti ve asaleti temsil eder. Tüm güzelliklerin öncüğünü yapar. Ufacık bir kir, leke onun masumiyetini ihlal eder. Grilerden birisi haline getirir. Belki grinin en açığı olur ama bir kere renk değiştirmiş kirlenmiştir.

Bu neye benzer biliyor musunuz? Suçlular içinde en suçsuzunun, en suçlu sayılması gibi, şikeyi, teşvik primini, hakem ayarlamayı, entrikayı, tribün terörünü ülke futboluna bulaştırarak, tüm spor camiasını yok edecek ölümcül bir hastalığa yol açan, güçlüler korunup kollanırken, baş tacı edilirken zayıfın, güçsüzün en küçük hatasında en büyük cezalara çarptırılması gibi…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here