Bir Zamanlar Gazetecilik (3)

0
48

Değerli Okurlarım, kısa bir süre önce, göbeği-möbeği yerinde olan bir kişiyle, daha doğrusu kendisine “spor yazarı” denilmesini isteyen bir arkadaşımızla diyalogumdan söz etmiştim ya… İsim vermeyeceğim çünkü etik bir davranış olmaz da ondan! Diyalogumuzu şu yöndeydi;

“-Ağabey bende spor yazarı oldum…”

“-Peki, ne yazıyorsun?”

Hemen gitti yazı yazığı gazetenin son sayısını getirdi, hemen spor sayfasını açtım. Bütün sayfalar yerel seçimler nedeniyle partilerin ilanlarıyla dolu. Gayet doğal ve günün koşullarına göre geçerli de diyebiliriz. Uzatmayalım… Spor sayfasını açtığımda bir de ne göreyim? Dört gün önce oynanan bir Süper Lig müsabakasını anlatıyor. Hem de, bayıla-bayıla! Kendisine serzenişte bulundum…

“-Senin yazıların yerel sporla ilgili olmalı, bunlar nedir?”

“-Öcal Bey, yerel sporumuz hakkında hiç bilgim yok, o nedenle ilgilenmiyorum…”

O arkadaşıma yine de başarılar diliyorum ama söylemeden de geçemeyeceğim. Anlattığı Süper Lig müsabakası (yorum da değil, makale de değil) oynayalı tam dört gün olmuş. Büyük kalemşörler alabildiğine yazmışlar, büyük Avukatlar dilediklerini söylemişler.

Peki, burada amaç nedir? Amaç belli, gün gibi aşikâr… Sarı Basın Kartı! O da ayağa (bilek zoruyla, alın teriyle alanlara saygılıyız…) düştü. O kişi inşallah bu makaleyi okur da bana sitem eder. Burada yazamadıklarımı, sözlü olarak yüzüne karşı söylerim ve kafam da beynim de rahatlamış olur.

Efendim, biz devam edelim, tabi ki kaldığımız yerden… Bir güzelliktir ‘Gazetecilik’ ama bu mesleği sevmeyenin ve çıkar peşinde olanların, sadece belli bir yere kadar götürebileceği bir meraktır bu güzellik… Başka türlü düşünülemez.

İmrenilecek, kıskanılacak bakılmasının tek cazibesi, cepteki “Sarı Basın Kartı”nın avantajları değil, “Paylaşımın Verdiği Bir Zevktir” gazetecilik. Duygu ve düşüncelerini toparladıktan sonra yazmaya başladığında, yazar neler hisseder, anlatmakla bitmez. “Bu Duygu Dille İfade Edilemez.” Yazmak için, duymak, hissetmek ve bunları da Genel Kültürünle harmanlamak şarttır. O zaman sanat yazıları da, makaleler de güzel çıkar.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here