“Bir Selam Bir Tebessüm” Projesi Plaket Töreni İle Sonlandı

0
163

tümsiad-plaket1Hatay TÜMSİAD “Bir Selam Bir Tebessüm” projesinin finalini, “Selam Gençlik Buluşması” etkinliğinde plaket töreni ile taçlandırdı.

TÜMSİAD Hatay Şubesi tarafından düzenlenen selam projesinin finalinde projeye destek veren kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum temsilcilerine plaket takdim edildi. Selam projesinin son etkinliği İskenderun Gençlik Merkezi salonunda düzenlendi.

‘Selam Gençlik Buluşması’ programında Çanakkale Zaferini anlatan tiyatro gösteriminde izleyiciler duygu dolu anlar yaşadı. İskenderun’da ‘Bir Selam Bir Tebessüm’ projesini başlatan ve çığ gibi büyüyen projenin mimarlarından olan TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Av. Hasan Ertürk gecede yaptığı konuşmasında; “Bir selam bir tebessüm ile çıkmış olduğumuz bu yolda halkımız arasında selamlaşmayı yaymak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek istedik. Proje kapsamında halkımız ve esnafımız ile buluştuk, Hastalarımızı ziyaret ettik. Konferanslar düzenleyerek Selam’ın önemini anlatmaya çalıştık. Tüm bu etkinliklerimizi İskenderun halkı, protokolü, kaymakamımız, belediye başkanımız, Ticaret Odası Başkanımız, sivil toplum kuruluş temsilcilerimiz, kanaat önderlerimiz ile birlikte gerçekleştirdik. Projemize destek olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

tümsiad-plaket2

Ardından söz alan İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ise; “Sivil toplum kuruluşlarımızın inisiyatifinde bir selam projesi başlatıldı. Ülkemizde güzelliklerin daha çok bir arada yaşanması noktasında hepimizde bir bilinç oluştu. Bu coğrafyada daim kılınan temel değerlerin adalet olduğunu, hakkaniyet olduğunu, sevgi olduğunu, barış olduğunu, kardeşlik olduğunu İskenderun’dan başlayarak, tüm ülkemize, tüm dünyaya bu adaleti, bu güzelliği getirmek insanlarla birlikte yaşamak için donanım sahibi gençlerimiz olduğuna inanıyoruz. Bu noktada bizler hakikaten son derece gururluyuz. Çünkü çok dinamik bir nüfusumuz var. Bu projeyi başlatan başta TÜMSAD olmak üzere projeye katkıda bulunan tüm sivil toplum kuruluş temsilcilerine, kanaat önderlerine teşekkür ediyorum” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise; “Çok emek eden TÜMSİAD’a ve emeği geçen tüm sivil toplum kuruluş temsilcilerine teşekkür ediyorum. Özellikle Selamlama konferansı da çok etkili oldu. Bu tür etkinlikler bizlerin birbirimize daha çok kenetlenmesine vesile oluyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Çanakkale zaferini anlatan tiyatro sunumu ve Selamlamanın önemi hakkında sunumlar yaptı. Programın finalinde ise TÜMSİAD’ın başlatmış olduğu selam projesine destek veren kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluş temsilcilerine plaketleri takdim edildi. Öte yandan yine TÜMSİAD tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here