BİK Hatay Şubeden Gazete Temsilcilerine Bilgilendirme!

0
128

Basın İlan Kurumu (BİK) Hatay Şube Müdürü Soner Kavak, 16 Eylül ve 28 Eylül Resmi Gazetelerinde yayınlanan mevzuat değişikliği ile alakalı olarak İskenderun ve Dörtyol’da yayın yapmakta olan vasıflı gazete sahipleriyle bir araya geldi.

İskenderun Belediyesi Brifing salonunda gerçekleştirilen toplantıya Basın İlan Kurumu Hatay Şube Müdürü Soner Kavak, Basın İlan Kurumu Hatay Şubesi Memurlarından Mehmet Özcan, Esin, Görüntü, Güney, İskenderun, Körfez, Ses, Vatan, Yeni Gün, İlk Kurşun, Yeni Doğuş gazeteleri temsilcileri katılım gösterdi.

Yaşanan ekonomik darboğazdan etkilenen yerel gazetelerin, çıkış yollarının değerlendirildiği toplantıda konuşan Basın İlan Kurumu Hatay Şube Müdürü Soner Kavak, Basın İlan Kurumu genel kurulunda alınan kararlar, düzenleyici önlemler ve yönetmelik değişikliği hakkında gazete temsilcilerine bilgiler aktardı.

Tamamen ithalata dayalı kâğıt temininde artan fiyatların gazetelerin maliyetlerini katlaması üzerine; gazetelerin sayfa sayıları ve ilçeler dışındaki merkezlerde kadro sayılarının yönetmelik değişikliği ile düşürüldüğünün hatırlatıldığı toplantıda ayrıca, kamu ihale kanununa tabi kurumların Hatay genelinde doğrudan temin usulünün genel bir ihale yöntemi olarak algılandığı yönündeki uygulamalardan rahatsızlıklar da dile getirildi.

Hatay’daki kamu kurum ve kuruluşlarının bölgede ‘savunma ve güvenlikle ilgili özel durum’ gerekçesiyle yine kamu ihale kanunun 21. madde hükümlerine dayanarak alımların pazarlık usulü ile yöntemine kaydığına dikkat çekilen toplantıda, bu uygulamaların gazetelerin ilan gelirlerini de aşağıya çektiği ve bu konuda Hatay Valiliği tarafından kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve belediyelerin genelge ile uyarılarak bilgilendirildiği kaydedildi.

Basın İlan Kurumu (BİK) Hatay Şube Müdürü Soner Kavak, beraberinde İskenderunlu gazeteciler olmak üzere İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i de ziyaret ederek, kısa bir süre sohbet etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here