Belen Kaymakamlığı’nın Erasmus+ Projesi Final Gösterisi ile Kültürleri Buluşturdu

0
272

Avrupa Birliği Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen ve Belen Kaymakamlığı tarafından yürütülen “Culture Brings Us Together” adlı projenin final gösterisi Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Müdürü Prof.Dr. Zafer Savaş Doğantan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan ile öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Bahçeşehir Koleji konferans salonunda İtalyan, Romen ve Türk katılımcıların eşliğinde gerçekleştirildi.

Proje koordinatörü Yeliz Sevim’in açılış konuşmasıyla başlayan program Romanya, Türkiye ve İtalya’ya özgü geleneksel dansların bir arada yapılması, her ülkeye ait şiirlerin okunması ve kültürlere ait öykülerin anlatımıyla devam etti.

Proje Koordinatörü Yeliz Sevim konuşmasında; “İnsanların iletişim halinde olması için aynı dili konuşmalarına gerek yoktur, insanları birbirine bağlayan ortak değerler bulunmaktadır” dedi. Sevim, projenin amacının; İtalya, Romanya ve Türkiye’ye özgü geleneksel değerleri danslar ve müzikler eşliğinde harmanlamak, kültürleri tanımak, kaynaşmayı sağlamak, sevgi, barış, hoşgörü ve dostluk içinde yaşadığımızı herkese göstermek olduğunu belirtti.

Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, başka ülkelerden gelip birbirini tanımayan 24 gencin sadece bir haftalık süre içerisinde farklı kültürlere sahip olmasına rağmen ortak bir noktada buluştuklarını gördüğü için çok mutlu olduğunu ve bu proje sayesinde ülkelerarası dostlukların pekiştiğini belirtti.

“Bir Başkadır Benim Memleketim” adlı şarkının 3 farklı dilde söylenmesiyle kültürlerin harmonisinin en güzel örneği olan program son buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here