Belediyesi Zabıtası Fırın Denetimlerini Sürdürüyor

0
74

bld-zabıta11İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ekmek, pide ve unlu mamullerin, sağlıklı ve hijyen koşullarda üretildiğini kontrol etmek amacıyla fırın denetimlerini sürdürüyor.

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Bekir Aksoy, yapılan denetimlerde pidelerin ve ekmeklerin gramajından, fırınların temizliğine, etiket ve ambalaj kontrolüne kadar birçok konunun titizlikle incelendiğini belirtti.

İlçedeki fırınların düzenli olarak denetlendiğini ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “İnsan odaklı hizmet anlayışımız çerçevesinde İskenderun Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın sağlıklı, hijyen ve gramaj kurallarına uygun ekmek, pide ve diğer unlu mamulleri tüketebilmesi amacıyla fırınlarımızı sık sık denetliyoruz. Yaptığımız denetimlerde temiz ve sağlıklı ürün üreten esnafa da teşekkür ediyoruz. Söz konusu kurallara uymayanlara Belediye Zabıta Yönetmeliği’nin ilgili maddelerince gerekli cezai işlem yapıyoruz. Denetimlerin sık sık devam edecek. Denetimde herhangi bir eksiklik tespit edilen işletme sahiplerine ilk önce gerekli uyarılar yapılıyor. Halkın sağlığıyla oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Halkın sağlığıyla oynayan işletmelerin her zaman karşısındayız. Denetim de uygunsuz olan işletmelere gerekli cezai işlemler uygulanıyor” diye konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here