Belediyenin El Sanatları Kursları Yoğun İlgi Görüyor

0
138

bld-el sanatları1İskenderun Belediyesi Kültür Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan geleneksel Türk El Sanatlarından olan Sedef Kakma Kursuna bayanlar yoğun ilgi gösterdi.

Verilen kurslar hakkında bilgiler veren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, belediye olarak her zaman sosyal ve kültürel anlamda da halkın hizmetinde olduklarını belirterek; “Önemli bir sanat dalını vatandaşlarla buluşturduğumuz için mutluyuz. Belediye olarak kültür ve sanat faaliyetlerinin daha da yoğunlaştıracağız.

bld-el sanatları2

Bu çerçevede İskenderun’da kültür ve sanatı daha da ileriye taşıyacağız. Bu alanlardaki faaliyetlere desteğimiz her zaman olacaktır. Kadın Kültür Merkezlerimizde birçok branşta açılan kurslara bayanlarımızın yoğun ilgisini gözlemliyorum.

Bu bizim çalışma şevkimizi de arttırıyor. Sedef usta öğreticilerimiz bilgi birikimlerini bayanlarımızla paylaşarak, unutulmaya yüz tutmuş bu sanatı özellikle genç kuşaklara sevdirmek için çabalıyorlar. Böylelikle sedef kakma sanatında adından başarıyla söz ettirilen, markalaşan bir şehir olmak istiyoruz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here