Belediye Meclisi Toplandı

0
90

bld-meclis toplantısı (30)Sağlıklı Yaşam Parkı Projesi Türkiye’de İlk Defa İskenderun’da Uygulanacak

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplandı.

Meclis toplantısında, gündeme geçilmeden önce gündem dışı konuşmalar yapıldı. İlk olarak MHP Grubunun meclise verdiği görüşme tutanaklarının üyelere her ay düzenli olarak dağıtılması talebi okundu. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, talebin dikkate alınacağını ifade etti.

Karayılan’a Bir Muhtarlık Yetmiyor

Daha sonra CHP grubu tarafından meclise sunulan önerge okundu. Büyükşehir yasasıyla büyük bir mahalleye dönüşen Karayılan’da tek muhtarlık nedeniyle sıkıntı yaşandığına dikkat çeken CHP’li Meclis Üyesi Gazanfer Dik; “Muhtarlık İsdemir sitesi içinde. Karayılan halkı muhtarla görüşmek istediğinde siteye girebilmek için birçok prosedürden geçmek zorunda kalıyor. Orada yaşayan halkın talebi doğrultusunda bizim önerimiz Site ve Karayılan olmak üzere iki muhtarlık olmasıdır” dedi ve bölge halkından 790 kişinin bu talep için imza verdiğini kaydetti.

bld-meclis toplantısı (31)

Belediye Başkanı Seyfi Dingil de seçime az bir zaman kala karışıklık yaşanmaması gerekçesiyle konunun seçim sonrası görüşmeye alınmasını ve gerekli araştırmaların yapılarak halkın talebi doğrultusunda bir karar verilmesinin daha doğru olacağını kaydetti. Yapılan oylama sonucu önerge görüşmeye alınmadı.

Gündemin 1. maddesinde bulunan meclis toplantılarının internet ortamında canlı yayın yoluyla izlenebilmesi için İskenderun Belediyesinin web sitesi adresi olan www.iskenderun.bel.tr’den meclisten canlı yayın butonunun oluşturulması ile ilgili plan ve bütçe komisyonu raporu görüşüldü. Yapılan oylama ile gündem maddesi kabul edildi.

Gündemin 2. maddesinde bulunan İskenderun Belediyesi 2014 yılı kesin hesabının meclisçe karara bağlanması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi komisyona havale edildi. 3. maddesinde bulunan Norm Kadro İlke ve Standartlarına dair yönetmeliğin C-13 cetvelinde değişiklik yapıldığından ihdas edilen kadro cetvellerinin görüşülmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi de oybirliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.

bld-meclis toplantısı (32)

Gündem Maddeleri Komisyona…

Gündemin 4. maddesinde bulunan 140 sayılı meclis kararının yeniden düzenlenmesinde yer alan nikah memurlarının ücreti ile ilgili Özel Kalem Müdürlüğünün teklifi oybirliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi. Gündemin 5. maddesinde bulunan 2/B çalışmaları için Düğünyurdu mahallesinde görev yapmak üzere 6 adet bilirkişinin seçilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi görüşülmek üzere komisyona gönderildi. Gündemin 6. maddesinde bulunan Düğünyurdu mıntıkasında yer alan mülkiyeti maliye hazinesine ait 2584 nolu parselde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Toplu Konut Alanı olarak planlama yapılabilmesi için kamu yararı kararı alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi yapılan seçim sonrasında oybirliği ile komisyona sevk edildi.

Gündemin 7. maddesinde bulunan Mülkiyeti İskenderun Belediyesine ait 1. mıntıka 1938 nolu parselin Halk Sağlığı Müdürlüğü İskenderun Toplum Sağlığı Merkezine Sağlıklı Yaşam Parkı olarak bedelsiz 5 yıllığına tahsis edilmesi ile ilgili Emlak İstimlâk Müdürlüğü teklifi görüşmelerinde konuşan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Sağlıklı yaşam parkı projesi Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu bir proje. Ve bu proje Türkiye’de ilk defa İskenderun’da uygulanacak. Bu açıdan değerlendirdiğimizde halkımızın sağlık ile ilgili ihtiyaçlarının karşılanması açısından çok önemli ve hassas bir konu” dedi. Gündem maddesi yapılan oylama neticesinde imar komisyonuna sevk edildi.

İskenderun Belediye Meclisi oturumunu ise bir sonraki oturumu 7 Mayıs 2015 Cuma günü yapmak üzere kapattı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here