Befesa Silvermet’te Sözleşme Sevinci

0
813

befasa silverment1Çelik İş Sendikası ile Befesa Silvermet arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi anlaşma ile sonuçlandı.

Toplu İş sözleşmesi imza töreninde konuşan Çelik İş sendikası Şube Sekreteri Mehmet Güngör; çelik sektörünün zor dönemden geçtiği, bölgemizdeki bazı fabrikaların kapandığı, işlenecek mamulün bulunamadığı bir zaman da işçinin yüzünü güldürecek bir sözleşmeye imza attıklarını belirterek, fabrika yöneticilerine teşekkür etti.

befasa silverment2

Şube Sekreteri Güngör hiçbir zaman Çelik İş Sendikası olarak kapalı kapılar ardında Sözleşmeye imza atmadıklarını işçilerle beraber bu sözleşmeyi yürüttüklerini ifade ederek çalışanlara da ayrıca teşekkür etti.

Törende söz alan fabrika Genel Müdürü Yusuf Dinç ise fabrikanın geçen yıl hammadde bulunamadığından % 50 kapasiteyle çalıştığını, zor bir süreçten geçtiklerini Çelik İş sendikası ile yapılan Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin zorda olsa anlaşmayla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Toplu İş Sözleşmesinin olumlu sonuçlanmasına binaen karşılıklı iyi niyet göstergesi olarak tüm çalışanlara 20 gün ikramiye tutarında pirim verileceğini ifade etti. Sendika Yöneticilerine ve tüm çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

Törene Çelik İş Sendikası Şube Mali Sekreteri Murat Kayış, Şube Eğitim Sekreteri Rıfat Alpboğan, Sendika Temsilcileri, Fabrika Yöneticileri ve tüm çalışanlar katıldı.

Sözleşmeye göre işçilerin maaşlarına 1. Yıl için ortalama %15 ile %20 arasında zam yapılacak, ikramiyeler yılda 90 güne çıkacak, Sosyal Haklarda da %20 oranında artış yapılması sağlandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here