Bebeğin İlk Aşısı ‘Anne Sütü’dür!

0
232

Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ Programının canlı yayın konuğu İskenderun Palmiye Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Canan Altunay, çocuk sağlığı ve hastalıkları ile ilgili konularda önemli bilgiler verdi.

Özel Palmiye Hastanesi’nin başarılı, sevilen ve güler yüzlü hekimlerinden, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Canan Altunay, çocuklarda ve bebeklerde en sık karşılaştıkları hastalıklar, grip ve zatürree aşıları, bebek ve çocuk sağlığında aile bilinci, korona virüs sürecinde çocukları koruma yöntemleri, okulda virüse karşı dikkat edilmesi gerekenler gibi konularda önemli bilgileri Mega FM dinleyicileriyle paylaştı.

Bebeğin gelişimi için ilk 6 ay anne sütünün oldukça önemli olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Canan Altunay, “Anne sütü bebeğin ilk 6 ay ihtiyacı olan protein, demir, yağ ve vitamin gibi her türlü besin değerini içerir. Bu yüzden anne sütü yeterli biçimde alınmazsa bebek için sorunlara neden olabilir. Bebekler için optimal beslenme ilk 6 ay sadece anne sütünün verilmesiyle, daha sonra 2 yaşına kadar yeterli ve uygun tamamlayıcı besinlerle birlikte anne sütüne devam edilmesiyle mümkündür. Anne sütü, başta beslenme olmak üzere bebek ve anneye sağlık, bağışıklık, gelişimsel, psikolojik, sosyal ve ekonomik yönden pek çok yarar sağlar” diyerek anne sütünün önemine değindi.

İnsan hayatını tehdit eden hastalıklardan ve bunun sonuçlarından korunabilmek için aşının şart olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Canan Altunay; “Aşı; insan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneğinde olan virüs, bakteri gibi mikropların hastalık yapma karakterlerinden arındırılarak ya da mikropların salgıladıkları zehirlerin etkilerini ortadan kaldırılarak geliştirilen biyolojik maddelerdir.

Bebeklerin enfeksiyonlara karşı en büyük savunması, anne sütü ve aşılardır. Yeni doğmuş bebekler, annelerinden aldıkları antikorlarla hastalıklara karşı korunurlar. Aşılar bulunmadan önce pek çok bebek, günümüzde aşılarla korunabilen hastalıklar nedeniyle kaybedilmekteydi. Aynı organizmalar günümüzde de vardır, ancak bebekler aşılar sayesinde korunmaktadır. Ayrıca aşı her yaştan insanı hastalıklara karşı korur” dedi.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com ile Mega Medya Grubu Facebook sosyal medya üzerinden de canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here