Başkent’te 5 Gün Boyunca Hatay Rüzgarı Esecek!

0
149

Her yıl Kasım ayında Ankara’da düzenlenen ‘Hatay Günleri’ görkemli bir açılış töreniyle başladı. Bu yıl altıncısı düzenlenen Hatay Günlerine, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli de aralarında olmak üzere kentimizde görev yapan basın mensupları da geniş bir katılım gösterdi.

Ankara Atatürk Kültür Merkezinde büyük bir katılımla gerçekleştirilen, Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Birlik Vakfı tarafından düzenlenen ve Hatay Güç Birliği tarafından da desteklenen ‘Başkent’te Hatay Günleri’ 1-5 Kasım 2017 tarihleri arasında Başkentlilerin beğenisinde olacak.

Hatay’ın tüm zenginliklerinin tanıtıldığı Hatay Günlerinin açılış törenine, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hatay Valisi Erdal Ata, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Mehmet Öntürk, Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, CHP Milletvekilleri Serkan Topal, Birol Ertem, Hilmi Yarayıcı, MHP Hatay Milletvekili Necmettin Ahrazoğlu, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer, İlçe Belediye Başkanları, iş adamları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, protokol mensupları stantları ziyaret ettiler.

 

Hatay’ın pek çok medeniyetin beşiği olduğuna dikkat çekildiği ‘Başkent’te Hatay Günleri’ etkinliğinde, tüm ilçe belediye başkanları da bölgemizin tanıtımına katkı sunmak anlamında yoğun çaba sarf ediyor.

Açılışta birer konuşma yapan Milletvekillerinden Serkan Topal, Hatay’ın güzelliklerinden söz ederek; “Hatay güzellik demek, Hatay barış demek, Hatay emek demek, Hatay alın teri demek. Dün yağmur yağıyordu Ankara’da, bugün sıcak. Hatay gelirken sıcaklığını da Ankara’ya getirdi. Hatay’dan başkent Ankara’ya, Türkiye’ye selam olsun. Bu etkinlikten sonra sizleri, bütün Türkiye’yi Hatay’a bekliyoruz Hatay’ın güzelliğini de Hatay’da görelim” diye konuştu.

Bu yıl 6. sı düzenlenen Hatay Günlerinin organizesinde emeği geçen başta Hatay Valisi Erdal Ata olmak üzere herkese teşekkür eden Milletvekili Topal, Hatay’ın UNESCO tarafından gastronomi alanında ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na layık görüldüğünü de hatırlatarak, Hatay’ın dünyaya tanıtılmasında özel çaba harcayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a da ayrıca teşekkür etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here